Bekendmaking nominaties cultuurprijs 2008

Image
De leden van de cultuurraad.
SINT-NIKLAAS. Op woensdag 1 oktober wordt door de cultuurraad van Sint-Niklaas de cultuurprijs 2008 uitgereikt in de Stadsschouwburg. Sinds vorig jaar wordt er slechts één winnaar gekozen. Uit een longlist van meer dan 40 uitzonderlijke manifestaties, unieke projecten en/of bijzondere prestaties in de periode 1 juli 2007 tot 30 juni 2008 werden er door de jury 3 nominaties weerhouden:

 

- Film ‘Persona Non Grata’ (Fabio Wuytack) over Frans Wuytack;

- Theater Tieret wint tweede keer het Landjuweel, deze keer met hun productie ‘Hybris’;

- Tentoonstelling ‘Wase Kruisweg’ (Wase Kunstkring) in de Don Boscokerk.

 

Uit deze 3 wordt op 1 oktober de laureaat gekozen en bekendgemaakt.

Naast de eigenlijke cultuurprijs worden er dit jaar ook een 'Aanstormend talent' en een 'Buitengewone vrijwilliger en/of culturele persoonlijkheid' in de bloemetjes gezet.

 

 

De hoofdbrok van de avond van de Cultuurprijs is een voorstelling door Het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas dat stukken brengt uit o.a. hun najaarsproductie 'South Pacific' (Stadsschouwburg 1-11 november), The Sound of Music... Het betreft vnl. koorwerk (operette, musical en Wienerlied van o.a. Rodger & Hammerstein), piano (Johan De Leenheer) en dans door Clapaja.

Zie ook: belcantogezelschap.net en clapaja.be

 

Het koperensemble Fieramente zorgt mee voor de muzikale omlijsting.

 

Vrijkaarten (max 2 personen) verkrijgbaar op de dienst cultuur, Grote Markt 1

Zolang de voorraad strekt.

 

info: Farah Aliluch 03 760 91 56 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tony De Wilde