Twee Wase meisjes op de motor bij de moslims

ImageSINT-NIKLAAS. Twee vrouwen uit de stad, Gaea Schoeters en Trui Hannoulle,  zijn eindelijk klaar met hun verslagen over de rit van 30.000 km die ze samen op de motor aflegden. Dat betekent dat nu hun boek 'Meisjes, moslims en motoren' van 280 pagina’s / 24,90 euro is verschenen bij Roularta Books. De twee flinke vrouwen legden tussen juni en december 2007 samen die 30.000 kilometer af. Hun reis omvatte negen moslimlanden: van Turkije tot Kirgizië, van Iran tot Jemen.

 

Ze waren zeven maanden onderweg doorheen Turkye, Iran, Centraal-Azië en Arabië en arriveerden terug in Sint-Niklaas op Kerstdag 2007. Nu pas is het hele reisverslag klaar en het boek wordt ook nog eens voorgesteld op de boekenbeurs in Antwerpen begin november.

 

ImageHet is Culturele Centrale Boontje en Curieus die de spits voor Vlaanderen afbijt en op  maandag 3 november vanaf 19u30 zullen zij de dames hier voor het eerst hun verhaal laten vertellen aan de hand van unieke beelden.  Dit vindt plaats in 'De Wilg'  in de Lamstraat. Info en voorverkoop: 03/777 55 40 of 0476/54 16 26 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op donderdag 20 november om 20u is het de beurt aan F.V.V. Sint-Niklaas i.s.m. VTB Kultuur en het Vrouwencentrum om hen aan het woord te laten in de  Bibliotheek  aan het H. Heymanplein.


Uit een interview in Nederland bij Villa VPRO van maandag 6 oktober blijkt dat een avond met Gaea en Trui een uniek gebeuren is. Zij zijn vlot in het vertellen en hebben zaken meegemaakt die heel boeiend zijn. We het als voorproef wil horen kan luisteren naar: villavpro.nl (minuut 36 tot minuut 48). (rolf duchamps)