Van De Klinge naar Compostella in 29 dagen

DE KLINGE. Michiel Van Bokhoven, die op 15 september per fiets vertrok naar Santiago de Compostella, is daar donderdagnamiddag aangekomen. Michiel liet zijn fietstocht sponsoren ten voordele van de Vlaamse Liga tegen Kanker. Na 29 dagen op de fiets en 3400 kilometer onder de wielen laat hij z’n fiets even voor wat hij is.

 

Tijdens z’n fietstocht moest Michiel niet alleen de ijzige kou trotseren. Af en toe kreeg hij ook met pech te kampen. Zo verloor hij op de tweede dag van z’n tocht al z’n fietscomputer en soms was het niet eenvoudig om een slaapplaats te vinden. De tegenslagen wist hij te compenseren met mooie momenten zoals bezoeken aan mooie dorpen, kerken, vergezichten of rode koeien in het Franse Limousin. Een deel van de route reed Michiel in warm weer bij 27 graden, andere delen bij kil, bewolkt weer of zelfs bij sneeuwval. Slapen deed de 'fiets-superman' in jeugdherbergen, in goedkope hotels of bij mensen thuis. Genieten van een goede nachtrust was jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend. Iets voorbij Jacca verstoorden luidruchtige Duitsers in de albergue z’n nachtrust en in Haro zorgde een dronkelap een hele nacht voor overbodige decibels. Bij het beklimmen van de Alto de Varga op 1450 meter, in de buurt van Picos de Europa, zat Michiel in de sneeuw en dreigde hij even te bevriezen. Een groot verschil met de 27 graden waarmee hij in Frankrijk geconfronteerd werd. Het was niet de enige tegenslag in de streek. Bijtgrage Duitse herders zorgden er een paar keer voor dat Michiel z’n route moest aanpassen.

 

Uit z’n verslagen aan het thuisfront blijkt ook dat Michiel, gewapend door een dieet van bananen,  spaghetti en heel wat misvieringen, er gedurende de hele rit de moed er goed heeft ingehouden. Af en toe verdreef het gezelschap van een Duitse pelgrim of ander gezelschap de eenzaamheid. Belgen kwam hij amper tegen. Op 1 oktober kwam hij in Sarria een koppel uit Stekene tegen en even voorbij El Cebreiro vond ie een camper uit Sint-Pauwels. De wereld is klein.

 

Als ergotherapeut in het Temsese rusthuis De Reiger kijkt Michiel met een ‘ander’ oog naar rusthuizen in andere landen. Even voorbij El Cebreiro vond hij een rusthuis met een horizontale loopbrug van 100 meter, waarmee de oudjes recht over een drukke baan ineens in het centrum van hun oude dorp terecht kunnen... "Iets voor ons OCMW. Zeg het stillekes voort.", reageerde Michiel daarop.

 

Ondertussen had de fietsactie aandacht gekregen van Radio 2. "Albrecht Wouters en Radio 2 schenken in hun programma de mensen die ze bellen een waardebon voor een ontbijt. Hier wordt de 25 euro gestort op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker.", vernam onze redactie.

 

Image
Michiel Van Bokhoven werd op 15 september in alle vroegte uitgewuifd door z'n familie. Woensdag wordt hij terug thuis verwacht.

 

Michiel Van Bokhoven heeft in ieder geval een prachtige prestatie geleverd. Hij fietste in 29 dagen van De Klinge naar Santiago de Compostella, een afstand van 3400 kilometer. Vandaag stapt hij op de trein Valladolid. Morgen keert Michiel per vliegtuig terug naar ons land waar hij zal landen in Charleroi. Woensdag stapt hij daar terug op de fiets richting De Klinge, naar huis. (mb)

 

 

Lees ook:

DE KLINGE. Michiel van Bokhoven is vrijdagmorgen in alle stilte vertrokken naar Santago de Compostella. De sportieve kunstenaar-ergotherapeut maakt de sponsorfietstocht ten voordele van de Vlaamse...