Internationale vrouwendag in Sint-Niklaas op 4 maart

SINT-NIKLAAS. De officiële Internationale Vrouwendag is op 8 maart maar Sint-Niklaas organiseert al op woensdag 4 maart een en ander rond de vrouwendag. In de trouwzaal in het stadhuis start om 17u30 een debat rond het thema ‘Vrouwenkracht tegen geweld’ waarin vier vrouwen, die professioneel bezig zijn met vrouwen die slachtoffer zijn van geweld, zullen getuigen over de kracht waaruit deze vrouwen putten. Die vier vrouwen zijn senator Els Schelfhout, Payoke-directeur Patsy Sörensen, geweldconsulente Chantal Van de Kerckhove en advocate Lilane Versluys. Politica Magda De Meyer leidt het debat.

Els Schelfhout is als senator en lid van de ‘Association of European Parliamentations for Africa’ vooral bekommerd om vrouwen die te maken krijgen met oorlogsgeweld. Patsy Sörensen heeft als stichter en directeur van de NGO Payoke zeer veel expertise opgebouwd inzake mensenhandel. Deze organisatie biedt hulp aan vrouwen in de prostitutie en slachtoffers van vrouwenhandel. Chantal Van de Kerckhove is geweldconsulente verbonden aan het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Lilane Versluys is advocate en strijdt al vele jaren voor de rechten van vrouwen in relaties.

Vrouwen van de emancipatieraad zullen op 4 maart een witte strik bevestigen aan het balkon van het stadhuis en alle deelnemers aan de activiteiten zullen ook een speldje krijgen met een wit lintje, hét symbool tegen geweld en een teken van persoonlijk engagement om geen geweld te plegen, geweld niet oogluikend toe te laten of te verzwijgen, geweldplegers aan te zetten om hulp te zoeken en iedereen te overtuigen om geweld te doen stoppen.

Image
een witte strik tegen geweld op vrouwen

Na het debat kunnen de deelnemers inschrijven voor een broodjesmaaltijd in de receptiezaal van het stadhuis om19.30 uur.

De dag wordt eindigt met een optreden van ‘De Valse Teefjes’ in de trouwzaal van het stadhuis. Het is een groep vrouwen met ongekunstelde stemmen, zonder schoolse opleiding, maar popelend van de goesting. Ze brengen eigenzinnige bewerkingen van bestaande songs in hun eigen sappige dialect. Dit optreden start om 20.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Het debat is gratis toegankelijk. De maaltijd kost 3 tot 5 euro. Ook het optreden van ‘De Valse Teefjes’ kost 3 tot 5 euro.

info en inschrijven: tel. 03/760 91 69, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Het Sint-Niklase Collecti.e.f 8 Maars liet gisteren, vrijdag 8 maart, circusborden draaien op het Stationsplein. Aanleiding voor de ludieke stunt was de internationale vrouwendag. De...

SINT-NIKLAAS.  Het Sint-Niklase Collecti.e.f 8 Maars roept op om op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, rond 15.30 uur zoveel mogelijk circusborden te draaien op het Stationsplein. Die...

SINT-NIKLAAS. De jongsocialisten van Sint-Niklaas hebben een 8-tal standbeelden van vrouwen in de stad versierd met een bloemenjurk. Dat gebeurde naar aanleiding van internationale vrouwendag...

SINT-NIKLAAS. Vrouwencentrum Sint-Niklaas organiseert in aanloop naar internationale vrouwendag op 8 maart een fotowedstrijd met als thema ‘Mijn (vrouwelijke) KLIK met Sint-Niklaas’. De wedstrijd...