Nieuwe cd voor Dust Laaif

Image
Dust Laaif stelt op 29 mei de nieuwe dubbelcd voor. Waaskrant.be heeft voor u 5x2 vrijkaarten klaarliggen.
SINT-NIKLAAS. De groep 'Dust Laaif' stelt op 29 mei haar nieuwe cd aan het publiek voor.  De groep startte in 1987 als de 'Wase volksgroep Dust' maar wijzigde die enkele jaren geleden naar 'Ust Laaif'. De stevige live-reputatie en het uitgebreide repertoire werd behouden. Toch zal de groep op haar galaconcert enkel liedjes uit de nieuwe dubbelcd spelen.

'Dust Laaif' laat over het algemeen het publiek de liedjes kiezen uit een uitgebreid reportoire waarin  Vlaamse volksmuziek sterk vertegenwoordigd is maar ook Franse chansons, Latijns-Amerikaanse muziek in 6 verschillende talen en minstens evenveel stijlen. De muzikanten weten deze verschillende stijlen bij elkaar te brengen tot een swingend geheel. Het devies van de groep is 'Zonder drank, gene klank'. De groep dank z'n naam aan die leuze: altijd dorst (in het dialect wordt dat 'dust') en ze spelen altijd live ('laaif' dus).

Op vrijdag 29 brengen ze in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas een galaconcert waar ze hun nieuwe dubbelcd voorstellen. De Belseelse percussiegroep uit Belsele Velleke Klets verzorgt het voorprogramma. Over hun setlist blijft frontman Yv Van Royen vrij vaag: "Voor wat betreft de inhoud van het concert kan ik verklappen dat veel mensen versteld zullen staan van wat eens de Wase Volksgroep Dust was." Het belooft dus een verrassing te worden. Het concert begint om 20 uur.

Op de redactie liggen 5 x 2 vrijkaarten voor het concert op 29 mei klaar. Een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin je je naam vermeldt, volstaat om die kaarten te winnen. (mb)

 

Lees ook:

Dust Laaif heeft een nieuwe cd: Reel SteelSINT-NIKLAAS. Dust Laaif, een groep van vijf schitterende muzikanten maar je kan ze net zo goed zien als een groepje bengels die zich vooral goed amuseren,...