Kinderen spelen graag gezelschapsspellen

MEDIA. Volgens een nieuw onderzoek bij 1000 Belgen, uitgevoerd in opdracht van Asmodee België, blijkt dat kinderen jonger dan 12 jaar niet alleen naar schermpjes kijken maar ook graag spelletjes spelen.

De top 5 vrijetijdsbesteding ziet er volgens het onderzoek als volgt uit: ‘Sport en beweging’ (43%) prijkt op de eerste plaats, gevolgd door ‘tekenen en schilderen’ (39%), ‘film en TV’ (36%) en ‘gezelschapsspellen’ (34%). Kantekening: Asmodee België is marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen. 

De paasvakantie is het uitgelezen moment om spelletjes te spelen. Maar liefst 8 op 10 ouders neemt een gezelschapsspel mee op (ski)reis of tijdens een weekendje weg. Maar ook de thuisblijvers plannen gezelschapsspellen boven te halen: bijna 4 op 10 Belgen (38,5%) vinden een familiebijeenkomst, zoals een paasbrunch of paasfeest, een topmoment om te spelen. Asmodee tipt een aantal ‘must-plays’ voor de komende paasvakantie, waaronder klassiekers als Time’s Up, Ticket to Ride of Jungle Speed, maar ook het gloednieuwe spel Mantis. 

De top 10 van vrijetijdsbesteding ziet er als volgt uit:
Sport of beweging (43%)
Tekenen of schilderen (39%)
Films & TV/Series (36%)
Gezelschapsspelletjes spelen (34%)
Gamen (30%) / Lezen (30%)
Knutselen (25%)
Muziek beluisteren of spelen (20%)
Sociale media (19%)
Koken of bakken (13%)
Online chatten (12%) / Dieren verzorgen of wandelen met dieren (12%)

(mb)