Tips4Trips: Rondje Roermond met als uitvalsbasis een ridderlijk verblijf in Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck

"Wat dacht je van een bezoek aan een kasteel?", vroeg de mevrouw van Romantik Hotel ons. Ik ontdekte geen toverstokje in de buurt… Uit het verleden weten we dat Romantik Hotels op ons to do-lijstje steeds met stip bovenaan staat. "Wat zou je denken van Kasteel Daelenbroeck, pal in het drielandenpunt Duitsland, Nederland en België." Even geografisch een kijkje genomen en jawel, Erkenbosch ligt mooi ingebed tussen Mönchengladbach, Roermond en Bree. Met veel orde en de nodige stijlvolle outfits wordt de valies op een vrijdag klaargemaakt... tekst en foto's: Mario De Wilde

We zijn mooi op tijd. Noblesse oblige. Ik heb besloten om gewoon te doen. Om geen nederig knikje te maken met mijn knieën en de general manager Ger Meijers en zijn dame Mariëlle niet te vousvoyeren. Een goede gok. De gastheer en gastvrouw blijken van vlees en bloed en begroeten ons hartelijk. De mijnheer aan de receptie legt ons bij het inchecken alles haarfijn en met een goed gevoel uit. Hij kan probleemloos een eigen rubriek krijgen in het gelijknamig maandblad. En dan start het echte kasteelavontuur. Een sprookjesachtige setting waar Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje èn Kate Middleton stuk voor stuk jaloers op zouden zijn... Niets geschikter dan een streepje klassieke muziek –een wals van Chopin- om het fabuleuze kasteeldomein van Kasteel Daelenbroeck op te rijden. Een tijdloos mooi kasteel omringd door een slotgracht en prachtige tuinen. Het voelt alsof we midden in een sprookje wandelen. Hier is het dat we ons drie dagen zullen laten betoveren door de charme van deze idyllische regio.  

 

14e-eeuwse burcht

We krijgen de hoogste suite in het roemrijke torengebouw toegewezen. We passeren een klein museum met kleine deurtjes en een smalle draaitrap die duidelijk dateren uit een tijdperk dat mensen nog dwergen waren. Met open mond en ogen horen we dat het kasteel gebouwd is op de grondvesten van een 14e-eeuwse burcht en een rijke historie kende. De Hoofdburcht, de Voorburcht en de Kasteelhoeve bieden elk hun eigen bijzondere eigenschappen en sfeer. Op dit prachtige landgoed gaan natuurschoon en rust hand in hand met cultuur, luxe en comfort. Er zijn in totaal 24 stijlvol ingerichte kamers beschikbaar, waarvan het grootste deel zich bevindt in de oude Kasteelhoeve. Op heel het landgoed is het vorstelijk genieten en zeker als je naar het nabijgelegen beautycentrum gaat om daar van het saunalandschap gebruik te maken of door te ontspannen in het zwembad. 

Royaal gedekte tafels

We kunnen daar overigens ook afpeigeren in het fitnesscentrum, op de squashbaan of in de spinningruimte. Aan de bosrand bevindt zich dan weer een mooi buitenterras. Eén van de pijlers van het Romantikmerk vindt zijn oorsprong in de restaurantkeukens: culinaire expertise. In Kasteel Daelenbroeck is dat niet anders, want wat tijdens ons bezoek op tafel kwam, is van een hoogstaand (zeg maar uitzonderlijk) niveau. Noteer de royale high tea op vrijdag, zaterdag en zondag in een echte kasteelsfeer. Hier genieten we van een royaal gedekte tafel voorzien van een breed scala aan heerlijkheden. Tijd om ook deze mooi omgeving in Midden-Limburg te gaan ontdekken…

Een (euh….) huskytocht

Meteen al een verrassing van formaat in het vlakbij gelegen Koningslust. “Wat dacht je om zelf de trekkracht en het uithoudingsvermogen van een roedel Siberische sledehonden te beleven, je mag ze zelf aansturen”, kadert André Veenstra onze missie terwijl hij koffie, thee en een kleine koffietafel installeert. De opwinding en bewondering ervaren we pas écht wanneer we op de sledehondenkar staan. Een kwartier later denderen we niet door Lapland maar door de Limburgse natuur! ‘s Middags houden we halt aan een mobiele keuken om nadien onze tocht verder te zetten. Ik zeg je nu al: ik kan straks weer ongelooflijk opscheppen aan het koffiezetapparaat van de redactie...
lowlandpack.nl

Rondje Roermond

Voor hen die denken dat Roermond een wat grijze industriestad is: ik snoer ze de mond! Op een terrasje zitten aan het water, de nieuwste sneakers of outfit scoren, al fietsend of wandelend nieuwe plekjes ontdekken, genieten van de bootjes op de Roer en Maas, het zijn maar wat tips. Op slechts drie minuten loopafstand van de historische binnenstad ligt het beroemde Designer Outlet Roermond. Winkelen in ruim 185 winkels met meer dan 200 topmerken tegen absoluut de laagste prijzen? Dit outlet center is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle outlets van Europa. In het Designer Outlet in Roermond shop je de mooiste merken met kortingen oplopend tot 70%.
weareroermond.com

Op bezoek bij een 99-jarige

Van shoppen krijgt een mens honger en op aanbeveling van een local zoeken we een tafeltje uit bij Bakkerij annex lunchroom In de Kroon, in 1925 opgericht door Hubert en Heleen Smeets, die er voor die tijd al een unieke combinatie van maakten. In 1963 nam hun zoon Frans, en diens vrouw Agnes, de zaak over en maakte de Kroon bekend tot in alle uithoeken van Limburg. In 1993 werden de huidige eigenaren Frank Smeets en Anouk Nizet de opvolgers en, juist ja, de derde generatie was een feit. Ook zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan, en ontvangen jong en oud in hun prachtige zaak. Moet je die Sint-Christoffeltaart eens proeven, de oh, zo bezongen Limburgse vlaaien en de ‘home made’ pasteitjes, de vol-au-vent zoals wij dat noemen. Een absolute aanbeveling wanneer je straks Roermond bezoekt.
indekroon.nl

Ophalen, die brug

Terug naar Kasteel Daelenbroeck. Ik neem nog uitgebreid gebruik van de jacuzzi op de kamer en duik ook nog eens onze eigen infraroodsauna in. Intussen pruttelt de koffiefilter en hoor ik de eerste paringsdriften van de rondzwemmende eenden op de slotgracht. Het zal snel lente wezen….Ik voel me hoofdpersonage in een eenakter van Shakespeare. Straks is het tijd om uit te checken. Dat doe ik met flinke tegenzin. Eigenlijk zou ik liefst meteen en voor eeuwig de kasteelbrug willen ophalen. Al werden er in de middeleeuwen ook wel eens kamersleutels ingeslikt. Gelukkig zijn er de vele prachtige herinneringen aan een uniek verblijf. Zo, ik heb het gezegd (en geschreven). 
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-kasteel-daelenbroeck

Nog meer om te romantiseren in België en Nederland

Ben je benieuwd naar andere Romantik Hotels in België en Nederland? De hotels worden zeer persoonlijk beheerd en de gastheren kennen de regio, de mensen en de cultuur beter dan wie dan ook. Zo krijg je insidertips uit de eerste hand en nadat je uitgebreid kennis hebt gemaakt met de natuur en de verschillende culturen van ons landje, word je 's avonds verwend met culinaire hoogstandjes: alle restaurants bieden heerlijke regionale specialiteiten op hoog niveau, waar Bourgondisch België en Gezellig Nederland zo om bekend staan.

Romantik Hotel, Le Val d'Amblève, Stavelot

Het hotel ligt in een prachtig park met oude bomen en wordt gekenmerkt door gezellig comfort, een ontspannen sfeer en een uitstekende keuken. Het hotel ligt dicht bij de thermale baden van Spa en combineert op vakkundige wijze historische architectuur met moderne bouwstijlen.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-le-val-dambleve

Romantik Hotel B&B Monarc, Oostende

Gastheer Fabian Buffel heeft met de Monarc, vlakbij de Zeedijk, een stijlvol huis gecreëerd, doordacht tot in het kleinste detail. Hij deelt graag zijn kennis van de Koningin der badsteden en haar geheimen om van je bezoek aan Oostende een authentieke en verrijkende ervaring te maken. 
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-b-and-b-monarc

Romantik B&B, De Verhaegen, Gent

In hartje Gent is de romantische B&B De Verhaegen een bestemming op zich in te checken. Het weelderig ontworpen herenhuis neemt gasten mee op een reis naar een wereld van rust en pracht. De vier luxueuze gastenkamers en de nostalgische tuin zijn het beste vertrekpunt om Gent te verkennen.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-b-and-b-the-verhaegen

Romantik Hotel, Manoir Carpe Diem, De Haan

Claudine en Patrick Deryckere weten als geen ander de juiste snaar te raken en je een onvergetelijke vakantie aan de kust te bezorgen. Relaxen in het zwembad, een strandwandeling, een fietstocht, een partijtje golf, een bezoek aan de stad, een dagje wellness... alles is mogelijk in het Manoir Carpe Diem. 
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-manoir-carpe-diem

Romantik Boutique Hotel  't Fraeyhuis, Brugge

Gelegen op een toplocatie in een historisch gebouw in het prachtige Minnewaterpark en je wandelt zo naar het station, de markt, de kronkelende steegjes en de vele to do’s. De kamers combineren moderne luxe met een romantische en charmante inrichting. De keuken van Bar Boutique wordt alom geroemd.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-boutique-hotel-tfraeyhuis

Romantik B&B, Zonnehuis, De Haan

Een unieke plek voor een heel bijzondere vakantie. Het huis is gebouwd in 1929 en biedt een stijlvolle combinatie van traditie en moderniteit, prachtig antiek, open haarden en veel ruimte om je goed te voelen en te genieten. In de grote tuin wacht een verwarmd zwembad en even verder lonkt het strand.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-bandb-zonnehuis

Romantik Hotel Mondragon, Zierikzee

In de historische oude binnenstad van kustplaatsje Zierikzee verwelkomt Romantik Hotel Mondragon je met klassieke elegantie en echte gastvrijheid. De Franse keuken met Baskische invloeden in het eigen restaurant Cristó vertaalt de charme en ambitie van het hotel op een culinaire manier. 
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-mondragon

Romantik Hotel Parc Broekhuizen

Op slechts ongeveer 20 km van Utrecht vind je in Leersum, ingebed in het Nationaal Park Heuvelrug, een topplek van rust, omgeven door een vleugje luxe, individualiteit en elegantie. Het door de gastvrouw gekozen huis, de heerlijke keuken, de kruidentuin, alles fluistert hier vertraging en plezier.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-parc-broekhuizen

Romantik The Duke Suites, Nistelrode

Genesteld in het bosrijke regio van Nistelrode, stralen de Duke Suites privacy, adel en verfijning uit van een eeuwenoud Engels landgoed. Geniet van je eigen golfbaan, luxe wellnessfaciliteiten en culinaire hoogstandjes van het allerhoogste niveau. Voor een uitzonderlijke high-end hospitality-ervaring.
romantikhotels.com/en/hotels/the-duke-suites-pearls-by-romantik

Romantik Parkhotel de Wiemsel, Twente

Parkhotel de Wiemsel by Romantik ligt aan de Nederlands-Duitse grens midden een indrukwekkend, uitgestrekt parklandschap. Naast de luxe spa en het gastronomisch restaurant De Wanne beschikt het hotel ook over een eigen kunstgalerie met een grote collectie hedendaagse kunst uit de hele wereld.
romantikhotels.com/en/hotels/parkhotel-de-wiemsel-pearls-by-romantik

Romantik Park Hotel Het Gulpdal, Slenaken

Maurice en zijn broer Edgar Huls in hartje Gulpdal vertegenwoordigen de rustgevende werking van de Zuid-Limburgse gastvrijheid, bourgondische sfeer en de ongerepte natuur. Na een ontdekkingsreis kan je heerlijk ontspannen in het verwarmde binnenzwembad met 30°C, in de Finse sauna of de whirlpool.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-parkhotel-het-gulpdal

Romantik Hotel Auberge de Campveerse Toren, Veere

In een van de oudste hotels van Nederland vind je traditionele en warme gastvrijheid op hoog niveau. Willem van Oranje en Charlotte de Bourbon trouwden hier in 1575. Geniet van het fantastische uitzicht over de haven en het meer van Veere. Ervaar een authentiek stukje traditionele gastvrijheid in een historisch decor.
romantikhotels.com/en/hotels/romantik-hotel-auberge-de-campveerse-toren

Win je eigen arrangement 

Als extraatje geven we graag een uitzonderlijk verblijf voor twee met ontbijt in een Romantik Hotel naar keuze weg. Wat moet je daarvoor zoal doen?
- Wanneer is de Romantik Group opgericht?
- Hoeveel Romantik hotels zijn er in België?  
- Romantik Hotel Daelenbroeck biedt een tweedaags arrangement aan. Hoeveel kost dat?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als titel ‘Romantische Romantik Hotels’ met daarbij je drie antwoorden. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor woensdagavond 28 februari 2024 om 18.00 uur. Opgelet; één antwoord per persoon en gezin. Ook meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten

Uitslag Marrakesh wedstrijd 

De vorige ‘Tips4Trips’-wedstrijd leverde deze drie winnaars voor een gratis verblijf in Marrakesh op: Marijke Boulet uit Tongeren, Nga Ying Yim uit Pulderbos en Daniella Lanckman uit Erpe-Mere. 

 

Lees ook:

Gooi Barcelona en Cairo, een onbegrijpelijk berberstaaltje en een handvol tapijtjes, olielampen en gekleurde sandalen in een pan, even roeren en hopla, daar heb je een van ’s werelds romantische...

Nee, met de discipline ‘Olympisch skiën’ gaat het niet zo goed met ondergetekende. Maar je kan niet elke keer de lezers gek maken met Bounty-verhalen over exotische stranden, musea in Parijs en...

Dit weekend gaan we op bezoek bij de stroppen, Jacob van Artevelde, de neuzekes, het Gravensteen en de Buffalo’s. Voor de hardleerse lezers: Gent dus! Hoofdstad van Oost-Vlaanderen, want dat horen...

Eenmaal begin december er aankomt, verandert ondergetekende elke jaar in een aaibaar Charles Dickens-poppetje. ‘Hij Die Altijd Nuchter Is’ ontdooit in die periode tot een kerncentrale van romantiek...

Winter…. Dan denkt een mens niet meteen aan Oostende. De Koningin der Badsteden doet je sneller aan handdoekje leggen, zonnefactor 7, zwoele nachten en terrasjes denken. Het is al jaren een...

Deze keer wordt het een uurtje rijden en toch bezoeken we in één dag maar liefst 28 Europese landen. Dat kan enkel en alleen in Mini-Europe, vlakbij het Brussels Atomium die je trouwens ook in het...