Waasland boven in het Vlaams Pistekampioenschap omnium

Image
Moreno De Pauw die de zilveren medaille veroverde nadat hij alle disciplines won behalve de puntenrit. Hij vestigde ook een nieuw record baanrecord in de Blaarmeersen.
WAASLAND. De kersverse sportman van het jaar Moreno De Pauw van Sint-Gillis-Waas is er te Gent niet in geslaagd Vlaams Kampioen te worden. De titel ging naar zijn allerbeste vriend en ploeggenoot Gijs Van Hoecke, een andere Waaslander die de regio al bijzonder mooie koersmomenten bezorgde en die ongetwijfeld een knappe carrière tegemoet gaat. Moreno en Gijs, een duo met inhoud zowel op de piste als op de weg.

Niels Carnoy uit Wachtebeke en aangesloten bij Hudiko Wielerteam Waasland, eindigde in het Vlaams Kampioenschap Omnium Aspiranten 14 jaar als 7de met 20 punten. In het openingsnummer over 500m werd hij 8ste in 46"019. Tijdens de scratch (een mini wegrit op de piste) legde hij beslag op de 8ste plaats. In de puntenrit, het afsluitende nummer, eindigde hij 7de zonder punten.

Het  Vlaams Kampioenschap Omnium Juniores startte met de 200m. Moreno De Pauw won in een tijd van 11"224 voor zijn maatje Gijs Van Hoecke in 11"391.
Een uur later mochten de juniores de piste op voor de scratch over 5 km of 20 ronden. Het was een nerveus gedoe met 24 renners in de baan. Moreno De Pauw behaalde zijn 2de overwinning voor Gijs Van Hoecke.

Image
Gijs Van Hoecke in zijn Vlaamse Kampioenentrui.
Daarna kwam het derde nummer van de dag er aan met een individuele achtervolging over 2 km en opnieuw ging de zege naar Moreno De Pauw.  Hij reed over deze afstand een nieuw baanrecord in 2'18"675. Het vorige record stond ook al op zijn naam. Gijs Van Hoecke legde terug beslag op de 2de plaats in 2'20"169. De titel wenkte en met  nog 2 nummers te gaan (Puntenrit en 1000m), was het al duidelijk dat de Vlaamse titel naar ofwel naar Moreno of Gijs zou gaan. Maar op de piste weet je nooit... Er kan altijd wel iets mislopen..

De puntenrit over 15 km of 60 ronden met 6 klassementen kon beginnen. Wilde Gijs Van Hoecke de Vlaamse titel nog op zijn naam zetten dan moest hij er nu alles aan beginnen doen en dat deed hij ook van in het begin van de wedstrijd. Niemand slaagde erin om een winstronde te nemen. De zege in de puntenrit ging uiteindelijk naar Gijs Van Hoecke met 12 punten. Moreno De Pauw sprokkelde 3 punten en eindigde 9de.

Image
Moreno De Pauw uit Sint-Pauwels in actie.

Image
Niels Carnoy van het Hudiko Wielerteam uit Haasdonk, die aan het werk was bij de aspiranten.
Gijs deed een schitterende zaak en de Vlaamse titel was zo goed als binnen. Dan kwam het laatste nummer van de dag met de 1000m. In de tussenstand stond Gijs Van Hoecke aan de leiding met 7 punten voor Moreno De Pauw met 12 punten. Beide renners reden als laatste tegen elkaar. Gijs nam een sterke start maar Moreno kwam terug en behaalde de zege in 1'07"676 voor Gijs in 1'08"516.

Gijs Van Hoecke uit Zaffelare werd Vlaams Kampioen Omnium ook al won Moreno De Pauw alle disciplines behalve de puntenrit. Gijs werd echter beloond voor zijn regelmaat. Hij behaalde  9 punten. Moreno De Pauw werd 2de met 13 punten en Jochen Deweer 3de met 32 punten. Jochen eindigde eigenlijk maar 5de maar Joris Cornet (3de) en Jonathan Breyne (4de) ware Walen en die kwamen niet in aanmerking voor dit Vlaams Kampioenschap.

Voor het Waasland was het echter weer een groot feest met goud en zilver!

Image
Gijs Van Hoecke uit Zaffelare in actie.

Image
Het podium vlnr Moreno De Pauw, Gijs Van Hoecke en Jochen Deweer.

(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Dominique Cornu in zijn koerskledij van het Skil-team, waar hij in 2010 voor zal uitkomen.WAASLAND. In Gent werden de kampioenschappen op de piste gereden. Dominique Cornu(Beveren) behaalde er de...

Moreno De Pauw werd in Kemzeke knap 2de . (foto Alain Sennesael)SINT-PAUWELS. Belofte Moreno De Pauw reed vorig weekend in Waver-Rijmenam maar wat er aan vooraf ging was niet van aard om optimaal...