Wase Genomineerden voor de Oost-Vlaamse Sporttrofeeën 2008

Image
Franky De Moor werd genomineerd als internationaal judoscheidsrechter die op de Olympische Spelen actief was.
WAASLAND. De provincie heeft de genomineerden bekend gemaakt die in aanmerking komen voor de Oost-Vlaamse Sporttrofeeën voor het sportjaar 2008. Er was plaats voor drie Waaslanders.

Bij de genomineerden voor beloftevolle jongere 2008 besliste de Oost-Vlaamse deputatie, op voordracht van de jury, de volgende kandidaten te nomineren: Waaslander Moreno De Pauw uit Sint-Pauwels  voor zijn knappe prestaties in het baanwielrennen, Jolien D’Hoore  voor haar prestaties wielrennen meisjes en Gaelle Mys in de artistieke gymnastiek dames en die deelnemer was aan de Olympische Spelen. Deze beloftevolle jongeren hebben in 2008 uitzonderlijke prestaties geleverd op internationaal vlak.

Image
Moreno De Pauw genomineerd voor trofee voor de beloftevolle jongere.
De Oost-Vlaamse Trofee voor Sportverdienste 2008 wordt uitgereikt aan een individuele sport(st)er als beloning voor een volledige en beëindigde loopbaan of aan een sportverantwoordelijke voor de bijzondere inspanningen die hij/zij voor de sport geleverd heeft. Bij deze genomineerden zijn er twee Waaslanders met Tom Steels uit Nieuwkerken voor zijn volledige carrière die hij in 2008 afsloot en Franky De Moor uit Beveren die als judoscheidsrechter op de Olympische Spelen actief was en bij de acht Europeanen behoorde die werden geselecteerd voor Peking.

De derde genomineerde heeft ook heel wat met het  Waasland te maken want hij was jaren terug een grootheid als trainer van KSK Beveren: Urbain Braems.

Image
De affiche van het afscheid van Tom Steels in augustus 2008
Voor de 'Oost-Vlaamse Sporttrofee 2008' komen sporters, een team of een sportvereniging in aanmerking, die tijdens het voorbije kalenderjaar buitengewone prestaties hebben geleverd op internationaal vlak. Er werden maar liefst 23 kandidaturen ingediend. De jury had het dan ook zeer moeilijk om de nominaties toe te kennen. Uiteindelijk gaf de deelname aan de Olympische Spelen de doorslag om de genomineerden te kiezen.
Het zijn: Tom Goegebuer (gewichtheffen en deelnemer Olympische Spelen), Cedric Van Branteghem (atletiek en deelnemer Olympische Spelen), Loïc Vandeweghe (hockey en deelnemer Olympische Spelen)

De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de Sporttrofeeën vindt plaats op vrijdag 27 maart vanaf 20u tijdens het Sportgala in de Topsporthal in Gent. Enkel genodigden kunnen dat bijwonen. Wat de jury betreft besliste de deputatie over de samenstelling van de jury conform het provinciaal reglement 'Oost-Vlaamse Sporttrofeeën'. Naast de vertegenwoordigers vanuit het provinciebestuur, is er ook een afvaardiging van de provinciale sportraad, de pers (Corelio, TV Oost, AVS en Radio 2 Oost-Vlaanderen) en de Bloso-inspectiedienst Oost-Vlaanderen.(Rolf Duchamps)