Vlaams schoolschaakkampioenschap in de Oogappel

VRASENE. De gemeentelijke basisschool 'De Oogappel' uit Vrasene blijft nog steeds een begrip in het Vlaamse schoolschaakland! Reeds 25 jaar tonen zij hun beste kunnen tijdens de jaarlijkse Vlaamse en Belgische kampioenschappen. En ze blijven keihard doorgaan en verwachten nu voor het schoolschaakkampioenschap van Vlaanderen wel 250 deelnemers.

Deze gemeentelijke basisischool heeft reeds een rijke schaaktraditie want al tien keer wist de 'De Oogappel' zich te kronen tot schoolschaakkampioen van Vlaanderen en tot twee keer toe veroverden zij de  Belgische titel. En ook het vermelden meer dan waard: elk schooljaar opnieuw staat 30 tot 50 percent van alle leerlingen klaar om zich te bekwamen in de edelste van alle denksporten.

Maar 14 maart wordt weer een heuse schaakhoogdag: 'De Oogappel' uit Vrasene organiseert voor het tweede jaar op rij het Vlaams Schoolschaakkampioenschap in de eigen sporthal. In samenwerking met het oudercomité De Brug zullen 250 jonge schakertjes hun beste “breintje” kunnen voorzetten op een wellicht spannend schaaktornooi.

Meer dan 40 ploegjes van vier spelers zullen het tegen elkaar opnemen gedurende 9 schaakronden. Naast het ploegentornooi krijgen ook individuele schakertjes de kans om zich met hun leeftijdsgenootjes te meten.
Om 10 uur start het tornooi en omstreeks halfzes zal bekend zijn wie de felbegeerde titel 'Schoolschaakkampioen van Vlaanderen 2009' heeft veroverd.

Het loont zeker de moeite om dit schaakgebeuren eens van dichtbij mee te volgen. Iedereen is op zaterdag 14 maart welkom in de gemeentelijke basisschool 'De Oogappel', Nieuwe Baan 8 te Vrasene. De toegang voor dit onbetaalbare schaakgebeuren is gratis. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Tijdens het Vlaams schoolschaakkampioenschap nemen 250 jonge schakers het tegen elkaar op.VRASENE. De gemeentelijke basisschool 'De Oogappel' uit Vrasene organiseert op zaterdag 13 maart...

VRASENE. De basisscholen 'De Zonnepit' en 'De Oogappel' hield tussen 23 en 27 mei een gezamenlijke verkeersweek. Kinderen die te voet of per fiets naar school kwamen, kregen een sticker van ZOV...

SINT-GILLIS-WAAS. De kleuters van Leefschool De Sterappel namen deel aan een knutselwedstrijd rond verkeersveiligheid. De wedstrijd begon met een wandeltocht door de straten rond de school met de...

VRASENE. In de gemeentelijke basisschool 'De Oogappel' vond zaterdag voor de derde keer op rij het Vlaams Schoolschaakkampioenschap plaats. Er namen 250 jonge schakertjes deel verdeeld over...