Temsenaar Dirk Brynaert wint 18de Scheldejogging Steendorp-Temse

TEMSE. Zondag verschenen 75 deelnemers aan de start van de 18de Scheldejogging Steendorp-Temse, over een afstand van 5,06 kilometer. Met de 48 mannen en 27 vrouwen telden de organisatoren een van de hoogste aantallen ooit.

Dirk Brynaert, Johan Heerwegh en Franky Vermeulen domineerden de wedstrijd. De 43-jarige Temsenaar Dirk Brynaert nam 2 kilometer voor de eindmeet een fikse voorsprong en won de wedstrijd. Johan Heerwegh, de winnaar van vorig jaar en derde in 2006 en 2007, pakte zilver en Franky Vermeulen werd derde.
Mario Vereecken uit Antwerpen, Walter Bressinck uit Kruibeke, Jean-Pierre Smet, Jean-Pierre De Groep, Rex Castelijn, Erik Thierens en Bart De Groep vervolledigen de top tien.

Image
De 75 deelnemers aan de start, met burgemeester Luc De Ryck. Centraal gehurkt: links winnaar Dirk Brynaert, rechts René Cole, eerste in de rangschikking en leider met het hoogste aantal noteringen (8) binnen de eerste 5

Na afloop reikten burgemeester Luc De Ryck en Toerisme Temse-voorzitster Hilde Van Raemdonck de prijzen uit in brasserie Temsica. Naast de vertrouwde prijzen, waren er prijzen voor de eerste vrouwelijke deelnemer, Ann Rombout, de oudste deelnemer en deelneemster, de 75-jarige Georges Colman en de 62-jarige Irène Van Broeck. De jongste deelnemers waren de 8-jarige Tuur Stienaerrs en de 13-jarige Aline Van De Maele. Antwerpenaar Mario Vereecken kreeg een prijs voor verste deelnemer.

Andere prijzen waren er voor de eerste in de rangschikking na 18 edities: René Cole (30 p.), Herman D’Hondt (28 p.), Patrick Vlaeminck (21 p.), Jean-Paul Mys (18 p.) en Marc Van Uytvanck (16 p.).
Ook de atleet met het hoogste aantal overwinningen viel in de prijzen. Dat waren Herman D’Hondt (4), Jean-Paul Mys (3), René Cole en Patrick Vlaeminck (2). De atleten met het hoogste aantal noteringen binnen de eerste 5 waren René Cole (8), Jean-Pierre De Groep (7), Herman D’Hondt  (6), Patrick Blommaert en Patrick Vlaeminck (5). (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. Gisteren, zondag 22 mei, verschenen 87 deelnemers aan de start van de twintigste Scheldejogging op de dijk Steendorp-Temse, het hoogste aantal ooit. De wedstrijd over 5,16 kilometer werd...

TEMSE. De 44-jarige Dirk Brynaert won zondag 30 mei de negentiende Scheldejogging Steendorp-Temse. Brynaert won vorig jaar de jogging. Ondanks het gure weer verschenen 41 mannen en 10 vrouwen aan de...