Stekene huldigt sportlaureaten

Image
Schepen van sport, Réno Martens wil van Stekene dé sportgemeente van het Waasland maken.
STEKENE. Vrijdag bracht Stekene hulde aan z'n sporters en dat waren er veel. De gemeente profileert zich immers als dé sportgemeente van het Waasland. Schepen van sport Reno Martens roemde de inspanningen van de vele sportclubs die Stekene rijk is. "Zij helpen Stekene uitgroeien tot een gemeente waar het niet alleen goed is om wonen, maar nog beter is om sporten", aldus Martens.  

De gemeente investeert ook veel in haar sportaccomodatie. "In de in aanleg zijnde sportzone aan de Heistraat komen binnenkort enkele nieuwe voetbalvelden bij, misschien nog niet voldoende, maar toch zeker volwaardige terreinen zodat onze vele Stekense voetballers wekelijks hun matchen kunnen spelen en voldoende ruimte hebben om te kunnen trainen.", vertelt schepen Martens. Stekene hielp onlangs turnkring Reinaert nog aan een nieuwe springput en binnenkort krijgt de sporthal een flinke uitbreiding. Die moet de ambitie van het gemeentebestuur om van Stekene dé Wase sportgemeente te maken helpen realiseren. Daarop komen we later uitgebreider op terug in de Waaskrant. Voor burgemeester Stany De Rechter de medailles mocht uitdelen, richtte schepen van sport Reno Martens zich nog even tot de recreatieve sporters: "Ik wil de Stekense sportbeoefenaars in gedachten brengen, zij die geen kampioen geworden zijn, zij die op een recreatieve manier aan sport doen. Ook zij zijn voor mij allemaal sportkampioenen want ook zij gaan vaak tot hun uiterste fysieke of technische mogelijkheden om hun sport te beoefenen."

De viering van de Stekense sportkampioenen werd opgeluisterd met een paar optredens van Planet Jump Rope. (mb)

Image
de gehuldigde sportkampioenen
 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Zoals ieder jaar, houdt het gemeentebestuur er zich aan alle kampioenen van Groot-Kruibeke, klein & groot, jong & oud, te huldigen. Deze zal plaatsvinden op zondagvoormiddag 19...