Pony’s en jonge paarden op jumping vijfdaagse

Image
Pony's en jonge paarden strijden van 17 juli tot en met 21 juli voor de eerste kampioenstitels in Moerzeke. (illustratiefoto)
MOERZEKE. De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen, kortweg HROV, houdt vanaf het komende weekend een jumping vijfdaagse in Moerzeke. Dat is een primeur voor de organisatie. Van vrijdag 17 juli tot en met dinsdag 21 juli strijden pony’s en jonge paarden aan de Overdijk in Moerzeke voor de eerste kampioenstitels van het seizoen.

Dagelijks zijn er verschillende wedstrijd waarbij de paarden en pony’s over verschillende hoogten moeten zien te geraken. Een eerste hoogtepunt is er op zaterdag 18 juli met de finale van het criterium voor jonge paarden van vier en vijf jaar. Deze finales zijn meteen ook de eerste manche van het kampioenschap jonge paarden. De finaleproef van deze twee reeksen voor het kampioenschap is voorzien op dinsdag 21 juli in de namiddag.

Jonge jockeys kunnen op zondag 19 juli hun kunsten tonen in de ponyreeks, de twee manches voor het kampioenschap pony's en de traditionele jeugdreeksen in samenwerking met Equifirst (1m00 en 1m10) en Prestige (1m20).  De finaleproef van het kampioenschap pony’s is eveneens gepland voor dinsdag 21 juli.

Paardenliefhebbers zijn het hele verlengde weekend welkom aan de Overdijk op het terrein van RC Overdijk in Moerzeke. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen (HROV) heeft een goed gevulde agenda voor 2010 voorgesteld. HROV, actief in de disciplines jumping en dressuur, heeft in 2010 21...

MEERDONK. Het Belgisch Kampioenschap Dressuur is toegewezen aan Stal Hulsterlo te Meerdonk. Het vierdaagse kampioenschap zal plaatsvinden van 19 tot en met 22 augustus 2010 in het moderne hippisch...

Jan De Clercq overleed op 1 juni na een korte ziekte.SINT-NIKLAAS. De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen meldt het overlijden van Jan De Clercq, een van de vaste medewerkers aan jumpingwedstrijden....