Marathon Zeeuws-Vlaanderen start nieuwe jaar op snelheid

HULST (NL).De tweede editie van de marathon Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats op zaterdag 17 april 2010. Dit bijzondere loopevenement in Hulst en Terneuzen richt zich op de promotie van de loopsport in Zeeuws-Vlaanderen. Kenmerkend voor deze marathon is het gevarieerde parkoers.

De start vindt jaar plaats op de Grote Markt in Hulst. Vorig jaar werd gestart bij de historische Keldermanspoort. Deze locatie is dit jaar echter niet haalbaar vanwege de werkzaamheden die daar plaatsvinden. De finish is evenals vorig jaar op de Markt in Terneuzen. Vier maanden voor de start van de marathon hebben zich al 120 deelnemers ingeschreven. Gelet op het doel van de marathon, zijn de organisatoren met name blij met het relatief grote aantal Zeeuws-Vlamingen dat zich inschrijft. De organisatie rekent uiteindelijk op 1.000 deelnemers die meedoen aan verschillende afstanden; de marathon, estafette marathon en de afwachtingslopen van 10, 5 of 1 kilometer.

Natuur en historie

De marathon Zeeuws-Vlaanderen blinkt uit door het gevarieerde parkoers. Zo loopt één derde van het parkoers over onverharde wegen en paden. De lopers passeren tijdens hun 42 kilometer lange tocht de stadswallen van Hulst, de Clingse, Steense en Axelse bossen, de fortenroute en de vele prachtige natuur- en historische punten die Zeeuws-Vlaanderen rijk is.

begeleidingsprogramma’s

Net als voor de eerste editie van de marathon Zeeuws-Vlaanderen zullen ook nu verschillende begeleidingsprogramma gestart worden. Om zoveel mogelijk Zeeuws-Vlamingen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan dit sportieve evenement, organiseert de Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen wekelijkse groepstrainingen in zowel Hulst als Terneuzen. Het Delta Zeelandfonds draagt zorg voor de financiële ondersteuning van dit leuke en sportieve begeleidingstraject. Deelnemers aan deze trainingen werken gezamenlijk toe naar de marathon of een afwachtingsloop.  Dit onder begeleiding van ervaren marathonlopers en trainers van de atletiekverenigingen RKHAV en AV Scheldesport uit Hulst en Terneuzen. De marathontrainingen zijn inmiddels al gestart; deze vinden iedere zondagochtend plaats in Terneuzen en Hulst. De ‘Trim je fit’ programma’s voor de afwachtingslopen van 5 en 10 kilometer starten direct in het nieuwe jaar. De ideale manier om het nieuwe jaar goed en fit te starten en werk te maken van alle goede en gezonde voornemens.

Terneuzen en AV Scheldesport

In Terneuzen start het programma’s op 6 januari om 19 uur voor training van startende lopers naar een afstand van 5 kilometer. De gevorderde loper wordt verwacht op 10 januari om 10:30 uur voor de eerste training, waarbij het doel de 10 kilometer afwachtingsloop is. Beide programma’s starten aan de atletiekbaan aan de Zuiderparklaan te Terneuzen. Info kun je verkrijgen via de bovengenoemde website of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hulst en RKHAV

Ook in Hulst starten beide ‘Trim je fit’ programma’s. Op 5 januari 2010 om 19 uur kun je je melden aan de atletiekvelden in de Willem Alexanderstraat te Hulst. Verdere informatie verkrijg je door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

info: marathonzvl.com