Twintigste Sint-Niklaascup op Hemelvaartsdag

SINT-NIKLAAS. Atletiekclub Waasland organiseert op donderdag 29 mei traditionaal haar Internale Peugeot Meeting, ook gekend als de Sint-Niklaascup en onderdeel van de Flanders Cup-wedstrijden. De wedstrijd is aan haar twintigste editie toe. Voor het eerst maken de wheelers, aangevoerd door Marieke Vervoort, hun opwachting. 

Twintig jaar geleden verhuisde AC Waasland van de sintelpiste aan de Witte Molen naar een moderne 8 banen-infrastructuur nabij het recreatiepark De Ster. Die verhuis heeft de vereniging geen windeieren gelegd. Het aantal leden verviervoudigde naar 600 leden en de Peugeot-meeting groeide uit tot een wedstrijd met nationale én internationale toppers. 

Op Hemelvaartsdag starten eerste wedstrijden om 14 uur met het hamerslingeren bij de vrouwen, de reeksen van de 100m. Het hoofdprogramma start om 16.30 uur met een sterk bezette 400m bij zowel vrouwen als mannen. Later op de namiddag zullen ook de 400m horden voor spektakel zorgen. In zowat alle andere loopwedstrijden moet een sterke buitenlandse bezetting onze Belgische atleten aan minima voor WK en EK helpen.

Een publiekstrekker wordt ongetwijfeld het verspringen, waar de 8m-grens in zicht komt, maar ook bij de werpnummers zorgt AC Waasland voor een hoogstaande bezetting en zijn de huidige nationale bestwaarden in gevaar.

Nieuw dit jaar is ook de introductie van de G-Sport, atletiek voor personen met een beperking. Olympisch kampioene en rolstoelatlete Marieke Vervoort zal aantreden in de 100m en 800m voor wheelers. Marieke bewees al goed in vorm te zijn. Zo verbeterde ze vorige week al één Europees record en twee wereldrecords.

Wie de wedstrijden wil bijwonen en de atleten wil aanmoedigen, is welkom in het Gerard Bontinckstadion aan de Lange Rekstraat in Sint-Niklaas. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  De Steratlon op het provinciaal domein De Ster was gisteren aan de 27ste editie toe. Er daagden maar liefst 500 deelnemers op, net iets meer dan de verwachte 450. Daarmee is het...

REGIO. WAC Waasland heeft haar 31 renners tellende ploeg voorgesteld. WAC Waasland is de Wase afdeling van het Antwerpse WAC, dat in totaal 167 wielrenners telt. De Wase afdeling telt  2 beloften,...

TEMSE. Volgend jaar wil Temse een volwaardige marathon in haar sportaanbod hebben. Dat idee werd drie jaar geleden gelanceerd. Omdat de volledige marahton van ruim 42 kilometer wat veel in één keer...

WAASLAND. Op de veldloop in Lokeren kwam AC Waasland erg goed naar het podium. We maakten een samenvatting op foto.Bij de benjamins jongens werd Mathisse Colman de winnaar.