Danny Van Vossel (Kon. Gildevrienden) naar het BK

Image
Danny Van Vossel
BEVEREN. Het gaat goed met de Beverse biljarters want nadat Didier Segers (Kon.Gildevrienden) reeds eerder Belgisch Kampioen vrijspel werd, staan er nu nog drie klaar om het BK te gaan betwisten. Zaterdag 8 en zondag 9 mei trekt Danny Van Vossel van Kon. Gildevrienden naar Berlaar voor de finale bandspel 40. Voor de komende weken plaatste Robert Noppe van Kon Gildevrienden zich voor de finale driebanden klein biljart 3de klasse en Peter d’Haens van BC Sleepbootje Kieldrecht mag zich aanbieden voor het BK 4de klasse driebanden.

Didier Segers heeft de nationale titel al vast op matchbiljart naar 200 p. Didier, afkomstig van Gent maar nu in Beveren wonend, speelde als jeugdbiljarter regelmatig een BK mee en haalde ook enkele nationale titels. Het niveau van zijn BK was tamelijk hoog met zeker één liefhebber die op papier sterker was dan de gemiddelde spelers. Hij had zich in de voorrondes zelfs al naar een hogere categorie gespeeld. Toch was Didier in dat weekend van het BK, de beste: het minimum gemiddelde op match vrij spel was 12,5 en hij had 17,5 en dat was ruim over dat gemiddelde.

Danny Van Vossel begon in januari aan de stap naar het BK door deelnamen aan het districtkampioenschap Beveren-Lokeren. Hij won dat voor zijn ploegmaat Tom Van Biesen. In de gewestelijke finale in maart in Melle, kwamen de winnaars van de 5 districten samen der beide Vlaanderen samen en Danny won er alle matchen en speelde ook promotie. Hij speelt heel graag band net als drieband trouwens.

Hij speelde naar 40 band. Tegen Marcel Janssens van BC Krijt op tijd Melle had hij 19 b nodig om te winnen met 40-38 of een gemiddelde van 1,84. Het was de match waarin hij meest beurten nodig had.
Tegen Wim Coussement van BC Driebako Koekelare, won hij al na 11b en dat was zijn minste aantal: 40-18 met een gemiddelde van 3,18 en een hoogste reeks van 12.
André Van Kerckhove van K.BC Ons Huis, verloor na 13b tegen Van Vossel met een gemiddelde van 2,69 en een hoogste reeks van 7: 40-22.
Ook in zijn laatste partij had Danny Van Vossel 13b nodig om de 40 caramboles te bereiken. Dat was tegen Luc Warlop van BC Dos Roeselare. Gemiddelde was hier 2,69.
Zo kwam Danny van Vossel met 8 matchpunten op 8, uit de strijd en bemachtigde hij het ticket om zaterdag 8 en zondag 9 mei in Berlaar het BK te gaan spelen.
Van Vossel komt uit tegen de kampioen van Antwerpen (TBA Biljartpalace), Brabant ( K. Strombeek BC), Luik-Luxemburg (Oursons Andenne), Limburg (Maaslandse BA) en Henegouwen- Namen (LRNB Basècles)
Danny speelt zijn eerste partij tegen de Limburgse kampioen Robert Monnissen.

Danny speelde al driekeer een nationale finale. Drieband op de matchbiljart sloot hij af als 2de, in 2005 behaalde hij de titel in vrij spel en in dat zelfde jaar speelde hij ook de driebandfinale match en kwam er met brons uit..
De hoop is er nu om weer naar de titel te grijpen. "Het belangrijkste is, je slechtste match toch kunnen winnen. Dan kan je met wat geluk kampioen worden", aldus Danny.
Hij zat eerder dit seizoen ook al in het kampioenschap drieband klein biljart maar werd pas 4de in het gewest der Beide Vlaanderen.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...