Chris Hemelaer wint tornooi overband 20-25 in BBF

Image
Chris Hemelaer tijdens één van zijn puike matchen.
BEVEREN/KIELDRECHT. In het lokaal van BC La Rosa in biljartdorp Kieldrecht werd de finale gespeeld overband 20-25. Dat gebeurde door de vier beste spelers uit een voorronde: Marc De Keirsmaeker (BC La Rosa), Johan Goddaert (BC Sleepbootje Kieldrecht), Chris Hemelaar (BC Corner Kieldrecht) en Marc De Wreede (Kon. Gildevrienden Beveren). Na enkele ronden werd er gespeeld volgens de uitslagen.

Marc De Keirsmaeker (BC LR 24) kwam uit tegen Johan Goddaert (BCSK 25) die sterk begon en na 8b op 5-11 kwam. Maar De Keirsmaeker sloeg stevig terug en kwam in de 15b bij 19-17 op 5p van het einde. Het werd nog spannend toen een paar beurten verder ook Johan Goddaert er maar 5 meer moest. Doch in de 18b zette De Keirsmaeker er 5 bij e was meteen uit. Johan haalde niets meer uit de nabeurt en zo werd het 24-20 (van de 25)

Marc De Wreede (KGV 25) moest het dan opnemen tegen Johan Goddaert (BCSK25). Hij begon al met een reeks van 5 of 1/5de van zijn te spelen aantal. Goddaert miste de eerste beurten  en na 5b was het 8-3. De Wreede speelde wreed efficiënt en dat leverde hem 4 op in de 9b maar Goddaert antwoordde met 7 dankzij enkele prachtige stoten en zo nam hij voor het eerst de leiding over bij 14-15. Knap werk van Marc De Wreede in de 15b waarbij hij keurig de ballen legde zodat hij een reeks van 7 kreeg en op 2p van het einde stond. En toch was dat niet genoeg want na zijn ‘brossen’ speelde Goddaert met 2 en 3 uit na 17b: 23 (van de 25)-25.

Beverenaar Marc De Wreede (KGV25)  nam het dan op tegen Chris Hemelaer(BCCK20) maar tegen die in vorm verkerende speler was heen overband te beginnen. Hij begon met 3 en 4. Toen hij de 5b een serie van 5 neerzette was dat voor iemand die maar 20 speelt zeer vruchtbaar. Eer De Wreede goed en wel op dreef kwam speelde Hemelaer al uit in de 8b: 7 (van de 24)-20. Voor Chris Hemelaer een gemiddelde Van 2,500.

Marc De Keirsmaeker (BC LR24) keek verbaasd op naar Chris Hemelaer (BC CK20) toen die zomaar met een autoritaire serie van 6 begon en zonder aarzelen bleef bouwen aan een vlotte zege. Onder andere een 4 in de 3b en een 3 in de 6b bracht Chris na 6 beurten reeds op 6-18. Mark De Keirsmaeker, liet ook nog schitterend werk zien en bewees zeker wat in zijn biljartbagage  te hebben. Hij lukte zo een reeks van 9 in de 8b maar in de 9b speelde Chris toch uit: 18 (van de 24)-20 of een gemiddelde van 2,222 voor Hemelaer die buitengewoon biljartspel toonde en wel echt de sterkste was.

Chris Hemelaer van The Corner is afkomstig van Temse waar hij in de Temsica nog speelde. Toen hij naar Kieldrecht kwam wonen sloot hij aan de ‘Gouden Pluim’ zaliger, samen met nog wat mannen van ’t Sleepbootje. Via de club uit ‘De Beurs’ kwam hij dan in BC Corner terecht waar hij nu ook al 4 jaar actief is. Het is de tweede keer dat hij een finale haalt. Dat was een vijftal jaren geleden. Hij werd 2de. Chris Hemelaer is secretaris van de Beverse Biljart Federatie.

Marc De Keirsmaeker speelt voor het Kieldrechtse BC La Rosa, maar is wel Melselenaar. Hij is nu een zestal manden weer teruggekeerd naar de biljartsport nadat hij geruime tijd bij het Melseelse Den Dijk speelde.. Via enkele leden van Den Dijk kwam hij ook in La Rosa terecht. In vrij spel moest hij naar 53 spelen. Marc werd dan gevraagd of hij drieband wilde spelen en vrij snel speelde hij niet zo slecht. Ook overband komt nu wel goed over omdat het tussenin ligt.  In Melsele kreeg hij ook nog opleiding van wijlen Romain De Prekel, toen verbonden aan Den Dijk. Merkwaardig is wel dat de biljarttafel van Romain, nu in La Rosa staat en dat Marc De Keirsmaeker er competitie op speelt.

Image
De vier finalisten: vlnr Marc De Keirsmaeker 2de, Marc De Wreede 4de, winnaar Chris Hemelaer en Johan Goddaert 3de.

Image
In de BBF is de proclamatie na een kampioenschap steeds een stijlvol gebeuren. Links de vier finalisten, BBF-voorzitter Danny Van Vossel, een afgevaardigde dame van La Rosa die de trofee zal overhandigen, wedstrijdleider BBF Willy Leemans en vertegenwoordiger van BC La Rosa Herman Kras.

uitslag Kampioenschap overband 20-25:
1.Chris Hemelaer (BC Corner Kieldrecht) 6p, 60 car, 30b, 2,200 gem.
2.Marc De Keirsmaeker (BC La Ros a Kieldrecht) 4p, 66 car, 43b, 1,65 gem.
3.Jogan Goddaert (BC Sleepbootjke Kieldrecht) 2p, 59 car, 47b, 1,25 gem.
4. Marc De Wreede (Kon.Gildevrienden) 0p,50 car, 37b, 1,35 gem. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...