Biljartclub Carambole Corner ontvangen op Cortewalle

KIELDRECHT/BEVEREN. Op Cortewalle werd ter gelegenheid van de viering van de kampioenenploegen in de Beker van Beveren, vrijspel en drieband, door schepen Dirk Van Esbroeck ook de winnaars van de ‘Beker van Kieldrecht’ gehuldigd. Een eer die as weggelegd voor BC Carambole Corner. Het was secretaris  Chris Hemelaer die een terugblik gaf wat zich in het biljartdorp Kieldrecht in het voorbije seizoen afspeelde.

De beker vrijspel werd gespeeld van 18 september 2009 tot 22 januari 2010 en bracht de biljarters dus heel wat wedstrijden.
BC Corner Kieldrecht 1 was de eerste leider voor Sleepboot 2 en La Rosa 2. BCCK 1 bleef de tussenstand aanvoeren tot na de 4e wedstrijd met in zijn kielzog La Rosa 2 en La Rosa 1. In ronde 5 en 6 werd het vrij spannend daar de leiding werd overgenomen door de beide La Rosa’s met zelfs een gelijke stand in ronde 6,  217 punten voor de beide ploegen van La Rosa en 208 punten voor BC de Corner 2 als derde gerangschikte.

In ronde 7 nam BC Corner het heft weer in handen en dit met de beide ploegen. BCCK 1 had 259, BCCK 2 had 252 en La Rosa 2 volgde op 1 puntje, 251 punten. Het werd dus een spannende laatste speeldag. De beide ploegen van  The Corner speelden nog een sterke laatste wedstrijd en de einduitslag luidde dan ook als volgt : 1. BC Corner Kieldrecht 1 met 300.914 punten. en winnaar van de Beker van Kieldrecht vrijspel 2. BC Corner 2 met 290.746 punten en 3. BC La Rosa 2 met 283.754 punten

Daarna volgde in de gemeente ook nog de beker Panaché en dit van 5 februari tot 14 mei.
Hier ging BC Sleepbootje 2 het best van start met 3 punten voorsprong op La Rosa 2 en 6 punten op clubgenoten Sleepboot 1. Sleepboot 2 schoot als een raket vooruit en had reeds 14 punten voorsprong na 3 ronden.
Vanaf de 5e ronde nam Sleepboot de competitie helemaal in handen met ploeg 1 en 2 afwisselend op de twee eerste plaatsen met La Rosa 2 op stek 3. In ronde 7 werd de 3de plaats echter overgenomen door Corner 2 met de beide Sleepboten nog steeds vooraan. Dit veranderde niet meer op de laatste speeldag zodat de einduitslag van de Beker van Kieldrecht Panaché vast stond met 1. BC Sleepbootje 2 met 226.006  2. BC Sleepbootje1 met 222.729 punten en 3.  BC Corner 2 met 213.496 punten.

Image
het team van BC Carambole Corner Kieldrecht

De prachtige beker werd door schepen Van Esbroeck overhandigd aan Corner. Hij dankte ook Chris Hemelaer en al de mensen die er mee bezig zijn voor de organisatie. "Ik ben blij dat we zo’n mensen hebben en ik hoop dat we  nog veel op hen kunnen rekenen. De gemeente zal ook achter hen staan", aldus de sportschepen die zich daarmee ook richtte naar het bestuur van de Beverse Biljart Federatie dat eveneens op de huldiging aanwezig was.

Chris Hemelaer bracht ook nog eens de individuele Kieldrechtse tornooien naar voor de Kampioenschappen van Kieldrecht genaamd. Deze werden niet zoals in de BBF in categorieën gespeeld maar met alle spelers, hoog en laag uitgeloot in 1 reeks.
In het vrijspel ging de titel naar Freddy De Kindt van BC La Rosa en in zowel bandstoten als drieband ging de hoogste eer naar Freddy Van Nieuwenhoven van BC The Corner. Deze prijzen waren reeds uitgereikt op de finaledag. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...