Beker van Beveren Biljart vrijspel en drieband uitgereikt

Image
Franky Van Mele van de Kon. Gildevrienden die de beker in ontvangst neemt voor zijn ploeg die de 'Beker van Beveren Drieband' won.
BEVEREN. Het is een jaarlijkse traditie dat in de Verlatzaal van Cortewalle de wisselbekers worden uitgereikt van de Bekerspelingen in vrijspel en drieband per ploeg. In de Beverse Biljart Federatie (BBF) zijn deze competities een fantastisch gegeven om de clubs samen te houden en de biljartsport in de deelgemeenten te blijven promoten. Het was schepen van Sport Dirk Van Esbroeck de gastheer was namens het gemeentebestuur. Heel wat clubs hadden een afvaardiging gestuurd en de winnende ploegen, Kringvrienden en Koninklijke Gildevrienden waren in groot ornaat aanwezig. Danny Van Vossel, voorzitter van de BBF, leidde de voltallige delegatie.

Schepen Van Esbroeck dankte de BBF voor het geleverde werk. Hij vergeleek de ontvangst met het einde van een schooljaar. Dan komen studenten ook om hun ‘diploma’ maar het verschuil is dat in de biljartsport niemand gebuisd was. Hij dankte de clubs voor hun deelname aan de 'bekers'.  De schepen merkte ook op dat met Kringvrienden en Kon Gildevrienden, de bekers nu terug langs de zuidkant van de Express zijn gebleven. Vorig jaar gingen ze naar Kieldrecht over de Expresweg (BC Carambole Corner voor zowel het vrijspel als drieband.

Met dank aan Willy Leemans voor al het cijfermateriaal van de beide bekers, zette voorzitter Danny Van Vossel het verloop van beide competities uiteen. Meteen bijzonder goed voor een herbeleven van wat vele maanden biljartsport had gebracht..
 
Beker van Beveren Vrijspel

BCSK2 (Sleepbootje) nam de beste start op de 1ste speeldag. Echter na 4 speeldagen zakten zij weg naar een 5de plaats die zij wisten te behouden tot de laatste speeldag.

Image
Nick Mertens van Kringvrienden dat de 'Beker van Beveren vrijspel' won.
KGV (Gildevrienden)kon hun mooie start op plaats 2 niet handhaven en zakten weg naar de 4de plaats in de eindstand.
BCCK (Corner) begon op de 3de plaats en wist deze te behouden tot op het einde.
KV2 (Kringvrienden) klom aan de leiding op de 2de speeldag die zij echter op de 4de speeldag verloren aan hun mede ploeggenoten van KV1met een verschil van een 2-tal punten. Door de hoogste score van 50,800 / 40 punten klommen zij in de slotwedstrijd toch nog naar een mooie 2de plaats.
KV1 kwam na een slechte start op de 4de speeldag aan de leiding en ondanks dat de andere ploegen nooit veraf waren, konden zij deze kleine voorsprong behouden tot de laatste speeldag.

Eindstand: 1. KV1(Kringvrienden Beveren) met 356,560 punten.  2. KV2 (Kringvrienden Beveren)met348,820 3. BCCK ( Carambole Corner Kieldrecht) met 344,736 4. KGV (Kon Gildevrienden Beveren) met 334,376 5. BCSK2 (Sleepbootje Kieldrecht) met 330,696 p.

Image
Het team van Kringvrienden dat de Beker van Beveren won.

Beker van Beveren Drieband

KGV1 nam een heel slechte start in de eerste ronde. Zij konden langzaam opklimmen in het klassement om op de 7de speeldag de vijfde plaats te grijpen en deze niet meer af te staan.
Na een slechte start kon KV1 opklimmen naar een 2de plaats die zij echter op het einde verspeelden naar een knappe 4de plaats.
BCSK2 begon sterk aan de competitie maar bleven lang op een 3de plaats hangen. Op de voorlaatste speeldag klopten zij de latere kampioenen in eigen huis en kwamen op 4,6 punten van de leider. Op de slotspeeldag moesten zij echter een off-day incasseren waardoor zij terug op de 3de plaats terecht kwamen.
BCLR1 (La Rosa Kieldrecht) begon sterk maar zakte af naar een 4de plaats op de 4de speeldag. Toch konden zij op de laatste speeldag een mooi resultaat behalen door in extremis de 2de plaats te verzilveren.
Vanaf de 2de speeldag kwam KGV2 aan de leiding die zij tot op het einde met bravoure wisten te verdedigen. Uiteindelijk winnen ze met een 9-tal punten voorsprong.

Eindstand: 1. KGV2 ( Kon Gildevrienden Beveren) 2. BCLR1 (La Rosa Kieldrecht) met 339,098 3. BCSK2 (Sleepbootje Kieldrecht) 330,425 4. KV1(Kringvrienden Beveren) met 329,084 5. KGV1 (Kon Gildevrienden Beveren) met 280,104 p.

Na de uitreiking van de bekers heb ik nog enkele opmerkelijke prestaties van het afgelopen seizoen maar ook nog eentje van vorig seizoen:

Opmerkelijk bij de uitreiking der bekers dat van BC La Rosa, die toch knap zilver behaalde, niemand aanwezig was. Voorzitter Van Vossel bracht na de uitreiking nog enkele opmerkelijke prestatie van het voorbije biljartseizoen naar voor.

De ploeg van BC Sleepbootje met Theo Van Craenenbroeck, Mark De Bock en Willy Leemans speelden vorig jaar tijdens de uitreiking, de nationale finale van de Beker der Gewesten Vrijspel in Sint-Truiden. Zij werden in dat weekend nationaal kampioen per ploeg.
De  voorzitter noemde dat een unicum want op dat ogenblik speelden de drie spelers in een verschillende club in de BBF, Theo bij BCSK,  Mark bij KV en Willy in KGV en KVBV.

Na vorig jaar de eerste vrouwelijke speelster te hebben gehuldigd als Kampioen der kampioenen, werd nu het jongste lid (14 jaar) van de BBF de "Kampioen der Kampioenen" namelijk Dylan Van Leuvenhage van Kringvrienden.

In de BBF is er ook weer een nationaal jkampioen met Didier Segers van Kon Gildevrienden. Hij werd Belgisch Kampioen in de discipline vrij op Matchtafel 1ste klasse (naar 200 punten).
Zeker het vermelden waard zijn ook nog andere geleverde prestaties
Danny Van Vossel (KGV), 4de plaats nationale finale 40 band klein biljart;
Robert Noppe (KGV), 4de plaats nationale finale 27 drieband klein biljart;
Peter D’Haens (BCSK), 3de plaats nationale finale 22 drieband klein biljart;
Johan Goddaert (BCSK) die toch bij de laatste 16 was van de Beker van België, individueel, klein biljart.

Image
Het team van de Kon. Gildevrienden dat de Beker van Beveren drieband won.

oplossing  lokaalgebrek

Voorzitter Van Vossel: "Zo zien we nog maar eens dat de biljartsport in Beveren bijlange nog niet uitgestorven is. Toch wordt het steeds moeilijker om lokalen te vinden om onze clubs in stand te houden.
Bij Gildevriendenis men reeds van eind vorig jaar op zoek naar een nieuw lokaal omdat men het Gildenhuis gaat afbreken volgend jaar. Ook Den ijk Melsele is terug op zoek naar een ander lokaal. Ik hoop dat de gemeente haar steentje zal bijdragen om voor de clubs te zoeken naar een nieuwe accommodatie en in te richten, zodat we met zijn allen ook voor volgend seizoen weer kunnen spelen op het allerhoogste niveau."

De BBF-voorzitter kreeg onmiddellijk een positieve reactie van schepen Van Esbroeck. Deze wist wel dat het moeilijk is om biljartlokalen te vinden omdat er plaats voor nodig is. "Als sportgemeente staat Beveren er achter om alle sporten te helpen. Er werd op zoek gegaan naar een lokaal en enkele werden bekeken maar waren niet goed. Nu hebben we toch een passend lokaal voor Gildevrienden gevonden in de cafetaria van de sporthal in Haasdonk, die thans leeg staat."

Optimisme dus bij de Koninklijke Gildevrienden. Dat lokaal voldoet, is groot genoeg. Het is nu aan de club om te zorgen dat het lokaal kan, uitgebaat worden. De gemeente stelt het ter beschikking. En ook naar de toekomst toe zal de gemeente ook op zoek gaan voor andere clubs. Dat stelde nu Schepen Dirk Van Esbroeck duidelijk .(Rolf Duchamps)

Image
De leden van de BBF die betrokken waren bij de hulde op Cortewalle.

 

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...