Prestigieus Nationaal Biljarttornooi Sleepbootje start op 6 november

KIELDRECHT. In biljartclub ’t Sleepbootje start begin november de 4de editie van het Nationaal ‘Vrijspeltornooi’. Daarmee zorgt de club met aan het hoofd Franky en Jeffrey De Witte, dat de klassieke discipline die het vrijspel toch is, wat in de schijnwerper komt te staan. De vele deelnemers bewijzen het belang van het initiatief. Nu nog veel spannende matchen en zelfs enkele promoties, en de vierde uitgave kan niet meer stuk.

Maar er is meer, wie in ’t Sleepbootje al kwam biljarten, en dat zijn er bijzonder veel, zullen allen raar opkijken want de biljartzaal is volledig vernieuwd. Er staan nu 2 kleine en 2 matchtafels in de zaal en nog steeds 1 biljart in het café waardoor ze nu over een grandiose accommodatie kunnen beschikken.
 
Het reglement werd aangepast maar daarvoor werd Jeffrey De Witte reeds op de vingers getikt: "Dat aanpassen mocht eigenlijk niet en ben hiervoor dan ook terecht op mijn vingers getikt maar ik heb door tijdgebrek de kalender niet kunnen hertrekken en aanpassen. In ons reglement stond namelijk vermeld dat er enkel poules van 3 zou gespeeld worden maar we hebben dit jaar geopteerd voor poules van 4 in de eerste ronde in plaats van voorrondes en spelers die vrijgeloot werden. Iedereen moet nu evenveel rondes spelen, heeft een betere kans om door te stoten en heeft een kleine kans extra om promotie te spelen. Hopelijk kan iedereen zich hierin terugvinden."

Aan het tornooi mogen spelers deelnemen die over een  geldige K.B.B.B. lidkaart beschikken. Onjuist opgestelde of niet speelgerechtigde spelers worden onherroepelijk uit het tornooi genomen . Verder worden alle betwistingen geregeld volgens de reglementen van de K.B.B.B. en het tornooireglement.        
Er wordt gespeeld op 3 biljarts van 2.10 m, op lakens Simonis en ballen Super Aramith. Er zijn 3 reeksen. Reeks A omvat de te spelen punten : 30 - 40 - 55. Reeks B omvat de te spelen punten : 70 - 90 - 120 en reeks C 160 - 210 - 300     
De totale prijzenpot bedraagt 1.350 euro , verdeeld over de 3 eerst geplaatsten van de 3 reeksen . Elke reeks is begiftigd met een prijzenpot van 450 euro en wordt als volgt verdeeld . 1ste plaats : 200 euro 2de plaats : 150 euro 3de plaats : 100 euro   
De finale zal gespeeld worden op zaterdag 18 december.

Het Nationaal van BC ’t Sleepbootje is er eentje met klasse, met stijl. Sportkledij is verplichten oude jeansbroeken en sportschoenen zijn niet toegelaten. Pas dan kan zulke organisatie een bijzondere uitstraling krijgen die de biljartsport verdient. Het klassement tot en in de finale zal opgemaakt worden volgens behaalde wedstrijdpunten Bij gelijkheid van de wedstrijdpunten wordt naar het proportioneel gemiddelde gekeken en dan volgens procentuele hoogste reeks Bij nieuwe gelijkheid wordt naar 1/3 van de punten gespeeld , zonder nabeurt.    
De trekking van de speelkalender gebeurt door de districtsvoorzitter. De wedstrijden van maandag tot en met vrijdag zullen aanvangen om 19 uur . De wedstrijden op zaterdag / zondag zullen aanvangen om 14 uur .
Een te laat komen van 15 minuten na het aanvangsuur zonder te verwittigen heeft forfait tot gevolg.

deelnemers en speeldata

REEKS A: 30-40-55   
Poule 1 op zaterdag 6 november om 14 uur:                  
Vandenhauwaert Christian BC Gouden Martinus 30.Van Den Eeden Kurt BC Bokkenhof Sint-Niklaas 40.Van Hamme Rudiger Kon.Gentsche BA 55.Nicolai Frank BC De Noorderkempen 55. 
    
Poule 2                  
Rédéle Herman BC Edelweiss Evergem 30.Smets Jozef KBC De Volharding 40.De Ruyte Yvan Kon. Sint-Niklase Biljart Academie 40. 
    
Op maandag 8 november om 19u: Poule 3                  
Vaelen Anastasius BC Sint Jozef Zutendaal 55.Vanlingen Antoine BC Ten Hout Houthalen 40. Hemelaer Chris BC Sleepbootje 30. 
    
Op dinsdag 9 november om 19 uur: Poule 4                  
Mathysen Jozef BC De Noorderkempen 40.Franssen Joannes BC Sint Jozef Zutendaal 40.Van Meirvenne Nestor Kon. Gildevrienden Beveren 55. 
    
Op zaterdag 20 november om 14 uur: Poule 5                 
Lippens Tony BC Edelweiss Evergem 40.De Witte Franky BC Sleepbootje 55. Maes Ilja BC Bokkenhof 55.Van Tilborg Gustaaf KBC De Volharding 55. 
    
Poule 6   
Moeykens Michel  BC Edelweiss Evergem 40.Henderick Paul Kon.Gentsche BA 40.De Witte Tamara BC Sleepbootje 30. 
    
Op maandag  november om 19 uur beginnen de halve finales en die gaan verder op maandag 6 december en woensdag 15 december ook telkens om 19 uur. Uiteindelijk zijn er dan op zaterdag 18 december om 14 uur de finales

REEKS B
Op dinsdag 16 november om 19 uur: Poule 1               
Backman Werner BC Bokkenhof 90.Beckers Petrus BC Sleepbootje 120.Jacobs Johan BC Quality-Zele 120. 
    
Op zondag 28 november om 14 uur: Poule 2   
Leemans Willy Kon.Gildevrienden Beveren 90. Rosier Peter BC Sleepbootje 90.Vercammen FrancoisKBC De Volharding 70.Peeters Dirk BC Bokkenhof 70. 

Op woensdag 1 december om 19 uur Poule 3                  
Bauwens Freddy Kon.Biljartgilde Oostkamp 90. Laureys Wilfried Kon. Sint-Niklase BA 90.Van Mele Franky Kon.Gildevrienden Beveren 70.Kesters Armand BC Ten Hout 120. 

Op zaterdag 4 december om 14 uur: Poule 4                   
Noppe Robert Kon.Gildevrienden Beveren 90. Peerdens Ronny BC Polygoon 90.Hermans Robert BC Elk Weird'Hem 70.Van Gelder Kevin BC De Maan 70. 
    
Poule 5                   
Maes Georges Kon.Gildevrienden Beveren 70. Van Roosendael Jozef KBC De Volharding Kontich 90.Van Leuvenhage Dylan BC Sleepbootje 70. 
    
Halve finales op woensdag 15 december om 19 uur en zondag 5 december om 14 uur.
  
REEKS C: 160-210-300   
    
Op maandag 8 november om 19 uur: Poule 1   
Cloots Johan BC De Noorderkempen 210.Daelman Walther BC Sleepbootje 160.Weytjens Jos BC Sint Jozef Zutendaal 210. 
    
Op dinsdag 9 november om 19 uur: Poule 2                   
Segers Didier Kon. Gildevrienden Beveren 300.Maestripieri Gino BC Ten Hout 160.Keymis KamielBC Sint Jozef Zutendaal 160. 
    
Op woensdag 17 november om 19 uur: Poule 3                   
Maes Lucien Kon. Sint-Niklase B.A.160.Meuleman Rudy KA Union Sandeman 160.De Witte JeffreyBC Sleepbootje 300.Verbrugghe Johan DOS Roeselare 210. 
    
Op zondag 21 november om 14 uur: Poule 4    
Klinkhamers Paul BC Op De Meir210.Benoit Wim KBC Gilde Hoger Op Kortrijk 160.Gorleer Omer BC ’t Lammeken 160.Op De Beeck Karel BC Duffel Oost 300 
    
Op maandag 22 november om 19 uur: Poule 5                   
Buidens Peter BC De Noorderkempen 160.Mattens RogerKBC Ons Huis Geraardsbergen 160.Van Kerckhoven Dirk BC Sleepbootje 160.Van Parijs Christophe BC Kapelleveld 300. 

Halve finales op maandag 29 november, maandagen 6 en 13 december, telkens om 19 uur. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Johan Goddaert van BC Sleepbootje die won tegen Eric Smet van Kon Gildevrienden en zo mee bouwde aan de overwinning tegen de leiders.BEVEREN. In de Beker van Beveren Drieband per ploeg blijft Kon...

Franky De Witte, gastheer in Kieldrecht op het 2de Nationaal Vrijspel Tornooi. KIELDRECHT.In het lokaal van BC Sleepbootje in de Dorpsstraat 119, is momenteel het '2de Nationaal Vrijspel...

BBF-voorzitter Danny Van Vossel wenst winnaar Dirk Van Kerckhoven proficiat met de titel.BEVEREN. In het biljartlokaal ’t Sleepbootje te Kieldrecht werd de finale gespeeld van het...

BEVEREN. De voorronde van het tornooi drieband matchbiljart 16-34 in de Beverse Biljart Federatie is afgelopen en Peter d’ Haens van BC La Rosa Kieldrecht kwam er als beste van de 9 deelnemers...

Johan Goddaert en Chris Hemelaer voor de start van de finale voor de 1ste en 2de plaats. KIELDRECHT. In het biljartlokaal van BC ’t Sleepbootje werd de finale gespeeld van drieband  reeks...

Johan Goddaert van BC Sleepbootje, die meehielp aan een hoge score voor de ploegBEVEREN. In de Beker van Beveren drieband per ploeg blijft ook na 9 ronden Kon. Gildevrienden 2 ferm aan de leiding...