Beverse Biljart federatie klaar voor start seizoen

Image
Voorzitter Danny Van Vossel en wedstrijdleider Willy Leemans die de BBF met succes leiden.
-BEVEREN. Het sportjaar van de Beverse Biljart Federatie BBF zal vrijdag 12 september een eerste start nemen in het nieuwe sportjaar want dan begint de 'Beker van Beveren' Vrij spel per ploeg. In het Gildenhuis van Beveren, het lokaal van de Koninklijke Gildevrienden, kwamen de afgevaardigden van alle clubs samen om het nieuwe seizoen te bespreken. Voorzitter Danny Van Vossel heette hen welkom en de praktische kant werd met de laptop bij de hand, uit de doeken gedaan door de onverbeterlijke Willy Leemans.

 

De uitslag Beverse Feestenspeling werd meegedeeld. Op de matchbiljart werd Marcel Van Landeghem winnaar voor  Herman Van Britsom. 3. Kenny Van Steerteghem 4. Albert Janssens.


Op het  klein biljart : 1. Kenny Van Steerteghem die duo vormde met Dirk Janssens 2. Omer Maes met Werner Backman. 3. Marcel Van Landeghem met Georges Maes en 4. Robert Noppe en Nestor Van Meirvenne.

Voor wat de uitreiking van de bekers van vorig seizoen wacht men nog steeds op de ontvangst in het kasteel Cortewalle.


De BBF wil ook meer aandacht schenken aan de public-relations om zo de federatie meer naar de mensen brengen. Gasten ontvangen, sponsors zoeken enz…Een pr-man is dus wel nodig en er zal gezocht worden naar kandidaturen. Deze kunnen binnengestuurd worden tot 1 oktober.

 

De Koninklijke Verenigde Biljart Vrienden uit de Peacock zal niet deelnemen aan de bekers ‘vrijspel’ en ‘drieband’. De vergadering stemde hierover en komt tot de conclusie dat vanaf nu alle clubs vrij zijn van al dan niet deelname aan de bekers. Zodra ze echter ingeschreven zijn en daarna forfait geven geldt nog steeds de boete van 2 x inschrijvingsgeld.

 

Image
De afgevaardigden van alle Beverse biljartclubs die vrijdag met 'De Beker van Beveren' aan het nieuw sportjaar beginnen.

 

Voor de Beker Vrij spel werden de data vastgelegd: Vrijdagen 12 en 26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december en tenslotte op 12 januari 2009.

 

Er nemen 10 ploegen deel waarvan BC Sleepbootje Kieldrecht, BC La Rosa Kieldrecht en Krngvrienden Beveren met twee ploegen aantreden. Verder nemen deel: Koninklijke De Ivoren Bal Melsele, BC Corner Kieldrecht, Koninklijke Gildevrienden Beveren en Den Dijk Melsele.

 

De Beker Drieband start op vrijdag 13 februari 2009.


Er is een vergadering op maandag 9 februari 2009  in BCCK voor het binnenbrengen van de winterhandicap en trekking 'Kampioen der Kampioenen' dat zal worden gespeeld in het weekend van vrijdag 20 en zaterdag 21 februari.


Tornooien bandspel beginnen op 11 november.

Een toch wel belangrijk nieuws was dat Willy Leemans nu ook lid is geworden van de Koninklijke Gildevrienden. En dat nadat hij vele jaren bij de Verenigde Biljart Vrienden was aangesloten.

 

De wedstrijden voor de Beker van Beveren, eerste speeldag op vrijdag 12 september: in BC Sleepbootje en bij BC La Rosa en Kringvrienden spelen beide ploegen tegen elkaar. Verder is er Koninklijke De Ivoren Bal tegen BC Corner Kieldrecht en Kon. Gildevrienden tegen Den Dijk.(ROLF DUCHAMPS)

 

Lees ook:

BEVEREN. De Beverse Biljart federatie denkt reeds aan het volgend speelseizoen en wil een degelijk ledenboekje uitgeven met aller nodige informatie. Er zal een offerte aangevraagd worden voor 32,...