FC Oostberg bestaat halve eeuw

TEMSE. Voetbalploeg FC Oostberg vierde op zaterdag 22 augustus haar 50ste verjaardag. De club geldt als de oudste zuivere-liefhebbersvoetbalclub van Temse en één van de oudste in het Waasland en Walivo-verbond. Een barbecue en een wedstrijd tussen het huidige team en een selectie oud-spelers vormden een goedgevuld programma.  

Er wordt al sinds de jaren 1930 gevoetbald op de Oostberg. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was dat met De Witte Duivels. In 1959 startten o.a. Jozef Van Der Herten, Omer Verdickt, Armand Van Damme, Albert Van Haegenbergh, Armand Van Daele, Maurice Buytaert en Armand De Decker met FC Oostberg. Van Der Herten werd de eerste voorzitter. Momentel is Etienne Van Bogaert voorzitter van de club, actief sinds 1959. Waar in het begin geploeterd werd op een weide met stallen, heeft FC Oostberg nu een vaste stek in het openluchtcentrum Fernand Schuerman.

FC Oostberg won in zijn bestaansgeschiedenis verscheidene tornooien en organiseerde zelf 25 jaar lang met succes een Paastornooi. Sinds de oprichting van Walivo in 1971 speelt de club in dit liefhebbersverbond. FC Oostberg treedt aan in de zondagreeks in derde klasse. (mb) 

Image
Burgemeester Luc De Ryck ontving FC Oostberg ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag.