Supporters KSK Beveren eisen 100.000 euro van gemeente Beveren en nieuwe fusieclub

BEVEREN. Donderdagnamiddag 20 mei om 15 u zal in het gemeentehuis van Beveren de 'Nieuwe Wase Voetbalclub' worden voorgesteld. Red Star Waasland komt en het fiere KSK Beveren verdwijnt al zal het uiteraard nog wel op het voetbalkarretje zitten bij naam. Deze ploeg zal volgend seizoen in de Exqi-league aantreden op de Freethiel, en zal in het geel-blauw-rood spelen. De supporters van KSK Beveren zijn in alle staten en gaan helemaal niet akkoord met het gemeentebestuur.

"SK Beveren, de eens zo traditierijke familieclub uit het Waasland, zal zo zijn 75-jarig jubileum net niet kunnen vieren. De talrijke supporters van KSK Beveren,die hun club steeds tot in de degradatiestrijd in 2de klasse massaal zijn blijven steunen, ijn aldus nu de grote verliezers van dit hele fusieverhaal"n dat zegt het bestuur van de Supportersvereniging.

Ze vragen zich ook af welke meerwaarde deze fusieclub zal bieden. De fusiegesprekken tussen Gemeente Beveren en RS Waasland zijn reeds sinds februari 2010 op initiatief van de Burgemeester van Beveren opgestart. De Gemeente Beveren - die reeds 7 miljoen euro door leningen aan KSK Beveren heeft toegestaan heeft toen een plan opgevat om het ‘grote geld’ uit de Waaslandhaven te halen om zo hun geleende gelden terug te winnen. De Supportersvereniging schiet met scherp naar de Beverse politici die KSK hebben tegengewerkt en noemt de naam van Peter Deckers. Nu blijkt vreemd genoeg dat de grote havenbedrijven nu plots wél zouden klaar staan om een fusieploeg te steunen.
Bij de supporters meent men dat er vraagtekens moeten geplaatst worden op de slaagkansen van de fusieploeg. "Vorige week is immers gebleken dat Red Star Waasland, onder wiens stamnummer en vzw de fusieploeg zal voortgaan, zelf een grote belastingsschuld t.b.v. 867.071,23 euro heeft openstaan. Daarnaast blijkt uit het licentiedossier tevens dat RSW zijn laatste boekjaar afsloot met een negatief nettobedrijfskapitaal en een negatief resultaat."

Het rooskleurig scenario dat ook in de media wordt geschetst stemt aldus niet overeen met de realiteit.
Volgens de supportersvereniging is de grote vraag dan ook welke meerwaarde Red Star Waasland kan bieden aan KSK Beveren? Niet alleen heeft Red Star Waasland zelf financiële moeilijkheiden, bovendien zal de fusieploeg de schulden van KSK Beveren gedeeltelijk moeten overnemen.
"Daarnaast is het nu al zeker dat vele supporters zullen afhaken. Het bestuur van Red Star Waasland komt er alvast zelf voor uit dat hun eigen supportersaantallen te verwaarlozen zijn, waardoor uiteraard wordt gehoopt dat de KSK Beveren-supporters zullen blijven komen". Maar of dat zal gebeuren is een andere zaak. In deze tijd waar de mobiliteit alles mogelijk maakt, is bv. een rit naar Germinal Beerschot, geen probleem.

Vele fanatieke KSK Beveren–supporters zetten dus wellicht geen voet meer in het Freethielstadion (of hoe het stadion ook zal noemen). De vrees voor het afhaken van vele supporters is groot bij de nieuwe fusieploeg: om dit tegen te gaan zal de prijs van de abonnementen laag gehouden worden met opnieuw de steun van de Gemeente Beveren. We vragen ons af of alle politieke partijen uit het gemeentebestuur zomaar zullen blijven knikken want hert wordt steeds maar meer de ‘ploeg van de gemeente’

"Tenslotte", aldus de supportersvereniging, "Is het uiterst frappant dat de toekomstige manager van de fusieploeg, Dirk Poppe, in de media intussen zelf heeft bevestigd en erkend dat deze fusie slechts de bouwsteen vormt voor een grote Wase fusie die de komende jaren zal moeten worden afgewerkt. De nieuwe fusieploeg zal aldus slechts een kort leven beschoren zijn."

adieu na 75 jaar

De Supportersvereniging KSK Beveren heeft er de jongste weken en maanden alles aan gedaan om de diverse betrokkenen alsnog te overtuigen van de mogelijkheden van een zelfstandig KSK Beveren in derde klasse, en hen tegelijk de onzekerheid en de weinige slaagkansen van de fusieclub te doen inzien. Maar deze strijd tegen de politieke machten verliep niet eerlijk en is dus onoverwinbaar.

De supporters van KSK Beveren zien zich als grote verliezers over in dit fusie-scenario dat uitgetekend werd door Burgemeester en Red Star Waasland. De KSKB-supporters verliezen niet alleen hun favoriete club, maar tevens zien zij hun eigen investeringen en schenkingen uit 2008 in rook opgaan ! Ze brengen het in herinnering:

-"In het kader van de KSKBolé-reddingsactie hebben vele supporters samen 100.000 euro opgehaald ten behoeve van KSK Beveren. Hiermee droegen de supporters bij tot het voortbestaan van KSK Beveren. Aangezien het Gemeentebestuur en Red Star Waasland het leven van het 75-jarig KSK Beveren bruusk zullen beëindigen, heeft de Supportersvereniging in de gesprekken van de jongste dagen zowel van het toekomstige bestuur of het huidig Red Star Waasland-bestuu,) als van de Burgemeester geëist dat de gelden van de KSKB-Olé-reddingsactie zullen worden terugbetaald aan de supporters ! Waar de Gemeente plots vele miljoenen kan vrijmaken voor de fusieploeg, dient ze ook te denken aan de vele gedupeerde supporters "

Het wordt dan ook bang afwachten of de Gemeente op deze eis zal ingaan, hetgeen desgevallend bekendgemaakt zal worden op de persconferentie van komende donderdag.
De Supportersvereniging is zwaar ontmoedigd en ontgoocheld dat politiek Beveren plots veel geld uit de Waaslandhaven kan halen voor een fusieploeg met een onzekere toekomst, terwijl dit nooit het geval was voor KSK Beveren.
KSK Beveren zal echter niet stil verdwijnen. De Supportersvereniging zal er alles aan doen om KSK Beveren in de eerste plaats het waardige afscheid te geven dat ze verdient ! Zo zal er deze zomer ongetwijfeld een jubileumfeest plaatsvinden om alsnog het 75ste jaar van onze traditierijke club te vieren.
Maar ook daarna zal KSK Beveren blijven voortbestaan: nu al worden er plannen opgevat om opnieuw in 4de provinciale te beginnen om zo het échte SK Beveren te laten verder leven!

"De nieuwe fusieclub mag nog hopen om vele zieltjes van supporters te winnen of zelfs te kopen, maar het echte KSK Beveren zal nooit verdwijnen en zal blijven voortbestaan, aldus nog de Supportersvereniging in een persnota.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

De afvaardiging van bestuur en supporters op het gemeentehuis van BeverenBEVEREN. In de Beverse gemeenteraad heeft raadslid Marijke De Graef (Vlaams Belang) om opheldering gevraagd in verband met de...

BEVEREN. Na een positieve evaluatie van de evavuatieoefening van vorige week krijgt KSK Beveren van de veiligheidscel van de KBVB de toelating om de resterende thuiswedstrijden af te werken met...

BEVEREN.  KSK Beveren heeft van Binnenlandse Zaken een negatief rapport gekregen voor haar hoofdtribune. Het gemeentebestuur van Beveren heeft, in overleg met KSK-Beveren-voorzitter Dirk...

BEVEREN. Dat de uitspraak van Jos Vaessen, de voorzitter van RC Genk, het bestuur van KSK Beveren heeft aangezet tot een reactie is meer dan logisch. Vaessen had in een toespraak tijdens een...

BEVEREN. Op het vlak van de investeringen in de sport, werd de trend ook in 2004 verder gezet. Daar heeft Schepen Marc Van de Vijver op gewezen. Beveren heeft de middelen en moet dus niet...

BEVEREN. Burgemeester Marc Van de Vijver ziet de toekomst van KSK Beveren nog altijd hoopvol tegemoet. Beveren heeft een voetbaltraditie en hij wil daarom proberen iets op te zetten dat Guillou kan...