FC Bosdam nam intrek in nieuwe accommodatie

BEVEREN. Wat eens een gewone schoolploeg was van de gemeentelijke Centrumschool is uitgegroeid tot een vereniging die nog steeds onder dezelfde naam bekend is geworden in de Koninklijke Belgische Voetbalbond: FC Bosdam. Ruim dertig jaar geleden was het André Van Remortel, onderwijzer aan die school, die het initiatief nam om met de schoolploeg veder te gaan. Hij kreeg daarvoor de volledige steun van zijn collega’s en van de toenmalige directeur Marcel D’hooge. Op het voetbalveld in de Hof ter Wellelaan groeide de ploeg op en in het Katholiek Sportverbond werden de titels gepakt. Of het verhaal van de sneeuwbal dfie een lawine werd. Meester André heeft ons beloofd dat hij zijn ‘memoires’ eens zal neerschrijven. En dat is geen klein beetje!

 

Hij was het die Jean-Marie Pfaff, oud-leerling van de Centrumschool, ertoe kon brengen dat FC Bosdam, nu precies 25 jaar geleden, mocht deelnemen aan het jeugdtornooi van Bayern München. En daar stond FC Bosdam op het programma tussen FC Bayern München, de 1.FC Köln, Rapid Wien, VfB Stuttgart, Leverkusen …Een schoolploeg tussen de grote namen uit de Duitse Bundesliga.

Zaterdagavond bij de inhuldiging van het schitterende nieuwe gebouw in het "Sportcomplex Bosdam",  was André Van Remortel aanwezig. Nog steeds kan hij niet zwijgen over het voetbal en het duurde dan ook niet lang of zijn oud-spelers van weleer, die nu afgevaardigde of trainer of bestuurslid zijn, maakten nog eens kennis met zijn visie op het voetbalspel.

De genodigden werden ontvangen in de cafetaria, waar eerlijk gezegd een club uit vierde provinciale, alleen maar van kan dromen. Er werd dan ook de lof gezwaaid naar het gemeentebestuur dat voor FC Bosdam een accommodatie heeft geschonken die thuishoort in de 21ste eeuw. Alleen vonden we het maar magertjes dat niemand van het schepencollege aanwezig was tenzij Katrien Claus maar dat was dan wel buiten schepenfunctie.

Maar dat neemt niet weg dat voorzitter Marijke De Graef, haar dank uitsprak naar de gemeente. Wat kan je nog meer willen: een terrein in kunstgras en één in natuurgras en nu een prachtige cafetaria en kleed- en doucheruimtes, een EHBO-lokaal, een logistieke ruimte, vergaderzalen... "De gemeente heeft een grote ‘effort’ gedaan om er voor te zorgen wat we hier hebben maar we hebben zelf ook nog wat moeten doen", zei ze.

Marijke had daarom ook veel lof voor alle leden die hadden geholpen om de cafetaria in te richten. Er moest een keuken worden geïnstalleerd en alles wat bij een cafetaria hoort. Er was gewerkt tot vlak voor de opening.

FC Bosdam kon ook rekenen op ruim dertig sponsors. "Die mag ik zeker niet vergeten want ’t is dank zij hen dat die mannen daar, in het rood en het zwart gekleurd,", en ze wees naar de groep spelers die bijeenstonden, "Hier kunnen voetballen en het is voor die mannen in rood en zwart, dat hier zoveel immens werk wordt gedaan. Dankzij iedereen die hier helpt, kunnen de voetballers van groot tot klein voetballen."

Tot slot sprak de voorzitter ook de hoop uit dat ze allen samen nog veel plezante uren mochten meemaken in hun nieuwe ‘voetbalthuis’. Daar twijfelen we geen ogenblik aan.

De Raad van Beheer van FC Bosdam Beveren, staat in voor het dagelijkse beheer van de voetbalclub. De leden van de RvB worden verkozen door alle bestuursleden van FC Bosdam Beveren voor een termijn van 3 jaar. De huidige Raad Van Beheer startte zijn werking in mei 2009.

De voorzitter: Marijke De Graef, Ondervoorzitter en financieel beheer: Raf Bettens

Secretaris en verantwoordelijke senioren: Bart Vercauteren,  Materiële omkadering en jeugdverantwoordelijke: Sammy De Munck, Gerechtigd Correspondent met de KBVB en jeugdcoördinator: Bart Drieghe, Externe relaties en sponsoring: Andreas Bogaert, PR en Merchandising: Ronny Van Brussel en Nicole De Gendt, Lid: Bart Tielen.

Op de inhuldigingsavond speelde FC Bosdam om 19.30 uur een competitiewedstrijd tegen RC Gentbrugge. Die werd ingeleid door een stijlvolle en originele voorstelling van de seniors - en jeugdploegen. Het werd voor het eerst in de geschiedenis van FC Bosdam een heus jeugddefilé. Op het terrein waren plaatsen voorzien waar elke ploeg apart kon plaatsnemen. Van oud naar jong, in totaal 210 Bosdammers. In uitrusting. FC Bosdam, een ploeg met klasse.

Toen iedereen op het veld stond en het publiek had genoten van de gevormde spelersfiguur op het veld, werd een erehaag gevormd waartussen beide ploegen, FC  Bosdam én RC Gentbrugge, voorafgegaan door de scheidsrechter, naar het midden van het terrein stapten. Een staaltje van choreografie onder de schijnwerpers van een voetbalterrein.

En dan, wanneer de competitieploegen op het veld stonden, kwam ook de stichter,  de oprichter van FC Bosdam, André Van Remortel, aan de arm van zijn dame naar het midden van het terrein. De arbiter wenste hem proficiat. Dan mocht hij ook de aftrap geven van deze competitiematch. De stichter en zijn dame werden ook nog in de bloempjes gezet door het bestuur aangevoerd door voorzitter Marijke De Graef. De match kon beginnen en meteen begon er ook een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van FC Bosdam te lopen.

Om de heuglijke dag nog wat extra glans te geven versloeg FC Bosdam dan ook nog RC Gentbrugge met 4-1.

Op zaterdag 13 november om 18 uur zal het sportcomplex officieel worden geopend door het college van burgemeester en schepenen. Schepen van sport Dirk Van Esbroeck zal de genodigden dan verwelkomen, voorzitter Marijke De Graef  en burgemeester Marc van de Vijver houden een toespraak en dan wordt de accommodatie ingehuldigd en een gedenkplaat aangebracht. Afsluiten wordt gedaan met een traditionele receptie. (Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

BEVEREN. FC Bosdam, de liefhebbersploeg die komend voetbalseizoen in de Belgische Voetbalbond 4de provinciale gaat spelen, zal nu toch op het nieuwe terrein kunnen spelen in de sportzone naast...

BEVEREN. FC Bosdam heeft de competitie in het Katholiek Sportverbond Antwerpen afgesloten en kan zich nun voorbereiden op de start in de Koninklijke Belgische Voetbalbond  4de provinciale...

Het nieuwe complex wordt hier op de voorgrond (graszone) gebouwd. In de verte het oefenveld in kunstgras voor FC Bosdam en rechts de brug die over de wielerpiste loopt.BEVEREN. Wanneer de...

De huidige bestuursploeg met bovenaan voorzitter Marijke De Graef en tweede van links de trainer Bart Tielen.BEVEREN. FC Bosdam, het op vriendschap gebaseerd voetbalploegje van weleer, is zó...

BEVEREN. Op zaterdag 22 januari is U-nited te gast op FC Bosdam Beveren. Dat is niet zomaar een voetbalploeg want het bestaat enkel uit autistische kinderen. Deze ploeg speelt een voorwedstrijd bij...

BEVEREN. Nadat de club zelf al eerder de nieuwe accommodaties inhuldigde, was het nu de beurt aan het gemeentebestuur om het sportcomplex officieel te openen. Jarenlang maakte voetbalclub FC Bosdam...