Beverse brandweer tweede maal Belgisch kampioen zaalvoetbal

BEVEREN. De brandweerlui van Beveren kunnen niet alleen blussen. Door hun sportieve prestaties zijn ze in het hele land zowel bekend als gevreesd. Net als in 2004 tegen de Genkse brandweer, haalden de Beverse spuitgasten op zondag 5 juni opnieuw de titel in het Belgisch kampioenschap zaalvoetbal binnen. Dit maal moest Bree de duimen leggen.

Het al indrukwekkende palmares van de Beverse brandweer wordt aangevuld met een tweede titel in het Belgisch kampioenschap zaalvoetbal. In een bloedstollende finale in Aalst, versloegen ze hun collega's - brandweerlui uit Bree met 4-3. De Beverse spuitgasten namen meteen het heft in handen en zetten via Peter van der Weken al snel de 1-0-cijfers op het scorebord. Aan de rustpauze keken de collega?s van Bree al tegen een achterstand van 2 doelpunten aan (2-0 door Yves Braem). Na de rust liep de score op tot een ruime 4-0 via Rally Weymans en nogmaals Peter van der Weken. Bree legde zich echter niet zonder slag of stoot neer bij deze score, wat resulteerde in twee snelle doelpunten. Kort voor tijd slonk de Beverse voorsprong tot ? doelpunt, toen Bree een derde maal de netten deed trillen. De Beverse brandweer hield echter stand en sleepte zo z?n tweede titel in het Belgisch kampioenschap binnen.

 

Ook in andere sportdisciplines laat de Beverse brandweer zich niet onbetuigd. De pompiers bewezen in 2004 ook hun mannetje te kunnen staan in het touwtrekken. Hun eerste deelname in het Belgisch kampioenschap touwtrekken leverde meteen een overwinning op, wat toen de kers op een sportief hoogstaand 2004 was.