Jella Lauwens Cup 2024

BEVEREN. Op woensdag 1 mei vindt op het terrein van KVK Svelta Melsele de Jella Lauwens Cup plaats. Dat is een jaarlijks internationaal voetbaltoernooi U13 ter ere van Jella Lauwens, een in 2018 overleden voetbalspeelster bij Svelta Melsele. Met tornooi willen de organisatoren niet enkel Lauwens herdenken maar ook het meisjesvoetbal bevorderen en een goed doel steunen. 

Op woensdag 1 mei is de Jella Lauwens Cup aan de tweede editie toe. Ook nu weer zullen voetbalfans en talentenscouts heel wat jeugdig voetbaltalent aan het werk zien. Naast Svelta Melsele zullen ook Club Brugge KV, KRC Genk, OH Leuven, Standard Luik, White Star Woluwe, KAA Gent en SV Zulte Waregem aantreden. Vanuit het buitenland komen  Arsenal FC, Paris Saint-Germain, Girona FC, VFL Wolfsburg, SGS Essen Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en Espanyol Barcelona naar Melsele afgezakt. "Wij zijn zeer trots dat we zo'n prachtige deelnemerslijst kunnen aanbieden. Het is duidelijk dat er veel getalenteerde speelsters zullen spelen tijdens onze Jella Lauwens Cup", klinkt het bij Svelta Melsele. 

De aftrap wordt gegeven om 9u45 op het terrein van Svelta Melsele, Albrecht Rodenbachlaan 29 in Melsele. 

goed doel

Tijdens het tornooi zijn er, dankzij de verkoop van lotjes, heel wat collectoritems te winnen, waaronder gesigneerde shirts van Red Flames, voetbalschoenen van Tessa Wullaert en gesigneerde wedstrijdshirts uit de superleague van o.a. clubs als RSC Anderlecht, KAA Gent, OH Leuven, en meer. Er zal zelfs een shirt van Umtiti (ex-Barcelona ) worden verloot onder de gelukkige winnaars.  De opbrengst van deze verkoopactie gaat naar OVK vzw, een organisatie die zich inzet voor ouders van verongelukte kinderen. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Het A-terrein van voetbalclub Svelta Melsele wordt in kunstgras aangelegd. De nieuwe kunstgrasmat moet extra mogelijkheden scheppen die het plaatsgebrek moeten wegwerken. Momenteel moeten...