Rapid Hockey Club Temse krijgt hulp van de Provincie

TEMSE. De gemeente kent een succesrijke hockeyploeg. Rapid Hockey Club Temse, opgericht in 1962, gevestigd in het Openluchtsportcentrum Fernand Schuerman, telt meer dan 370 leden. De hockeysport staat lang niet in alle gemeenten op de lijsten der sportclubs en toch begint deze sport meer en meer aandacht te vragen. Zowel in Vlaanderen als België in zijn geheel, zit deze sport in de lift.

 

Eén en ander is wel het gevolg van de knappe resultaten van de nationale ploegen in alle leeftijdscategorieën. Het aantal leden stijgt voortdurend zoals destijds ook was in het tennis en in de judosport. Nu de nationale herenploeg zich gekwalificeerd heeft voor de Olympische Spelen zal de hockeysport nog meer promotie krijgen. 

 

Rapid beschikt over één kunstgrasveld. Gezien het toenemend aantal leden en de ambitie om mee de weg van het moderne hockey op te gaan, overweegt de club de aanleg van een tweede speelveld. Een nieuw veld aanleggen is inspelen op de huidige internationale normen. Mee met de tijd en vooruit kijkend naar de toekomst. Het terrein dient dan ook een zogenaamd waterveld te zijn of kunstgras dat besproeid wordt voor een betere spelkwaliteit en op de hygiëne van het tapijt te verbeteren.

 

Door het gemeenteoverschrijdend karakter van de club werd een dossier samengesteld voor het provinciebestuur. Het werd onlangs voorgesteld aan de gedeputeerde voor Sport Hilde Bruggeman, die speciaal daarvoor naar Temse kwam en ook een bezoek bracht aan het openluchtsportcentrum. Zij werd in het clubhuis ontvangen door een delegatie van Rapid, de Koninklijke Belgische Hockeybond en het gemeentebestuur.

 

Image
V.l.n.r. zittend: gemeentesecretaris Luc Verhulst, Rapid-voorzitter Wim Braeckman, gedeputeerde Hilde Bruggeman, burgemeester Luc De Ryck en schepen van Sport Wim Van Rossen. Staande: sportfunctionaris Erik Vermeulen, nationaal Niveau 1-trainer Chris Vercammen, de Rapid-bestuursleden Bruno Vuylsteke, Michel Hylebos en Philippe Van Damme, en Hilde Gallopyn, kabinetsmedewerker van de gedeputeerde.

 

Het dossier, tot stand gekomen onder coördinatie van sportfunctionaris Erik Vermeulen, werd vanuit de verschillende invalshoeken toegelicht door schepen van Sport Wim Van Rossen, Rapid-voorzitter Wim Braeckman en nationaal Niveau 1-trainer Chris Vercammen. Burgemeester Luc De Ryck rondde af met het geloof in het dossier én de club.
Gedeputeerde Hilde Bruggeman toonde nadrukkelijk haar belangstelling en waardering voor het project en zegde toe de financieringsmogelijkheden te zullen onderzoeken, o.a. via het provinciaal Sportbudget 2009.

 

Vorige maand kwam Rapid Hockey Club Temse nog in het nieuws toen het de top-trainer Michel van den Boer aan de haak sloeg om haar jeugd kwalitatief te begeleiden en het algemeen sportief beleid binnen de club nog meer vorm en ondersteuning te geven. Michel van den Boer, de voormalige trainer van de Nationale Dames ploeg, heeft voor 3 jaar getekend bij Temse. Zijn ervaring zal het veldhockey in Temse besmist naar een nog hoger niveau brengen.  In het Belgisch en Internationaal hockeygebeuren is Michel van den Boer goed gekend door zijn knappe prestaties door de jaren heen. Zo heeft hij dit jaar met Heren1 van Leuven de nationale titel binnengehaald. (Rolf Duchamps)