Wase laat steek vallen tegen Oostende

Image
Het Wase WZK verloor de wedstrijd tegen Oostende nipt met 11-12.
SINT-NIKLAAS. Zaterdag speelde de Wase waterpoloploeg WZK de eerste play-off wedstrijd voor de titel in tweede nationale. De Waaslanders zaten nooit echt goed in de wedstrijd zodat het secuur en rustig spelend Oostende het eerste kwart volledig naar zich toetrok. Door goed gemaakte afstandsschoten liepen de West-Vlamingen al snel met 0-3 voor. Enkel Joeri Van Steenberghe kon nog milderen tot 1-3. WZK herpakte zich enigszins met doelpunten van Jan Gelens, Andrey Babak en Alain janssens  zodat het bij de rust 4-5 stond.

In het derde kwart leek de dieselmotor van WZK op snelheid gekomen maar Oostende bleef bumperkleven. Dank zij drie doelpunten van Joeri een van Carl Van Landeghem en nog eentje van Andrey sloot Wase dit kwart af met een zuinige 9-8 voorsprong. De Wase ploeg moest en zou bewijzen dat het niet voor niets naar deze play-offs had toegewerkt. Het laatste kwart was zenuwslopend want beide teams bleven scoren: 9-9, 10-9, 10-10, 10-11, 11-11. Het verdict viel pas in de laatste 14 seconden van de wedstrijd toen Oostende haar slag sloeg: 11-12.

Door dit verlies heeft de hoop om volgend jaar terug in eerste aan te treden een flinke opdoffer gekregen. Volgende week wordt de terugwedstrijd gespeeld en kan WZK het misschien nog rechtzetten. (mb)