Lokerse Zwemvereniging beloond door Bloso

Image
LZV-voorzitter Bruno Therry (links) ontvangt cheque van Christoph Caluwé (Bloso).
LOKEREN. Zondagmiddag 22 november 2009 kreeg de Lokerse Zwemvereniging in de gebouwen van het plaatselijk 'Durmebad' bezoek van Christoph Caluwé, consulent bij de Bloso-inspectiedienst Oost-Vlaanderen. Met de week van de sportclubs wil BLOSO niet alleen de sportclubs in het daglicht stellen, maar ook aan enkele clubs de titel toekennen van Sportclub 2009, en hen belonen voor de inspanningen die zij leveren om de jeugd voor hun sport te enthousiasmeren.

Die eer is o.a. de Lokerse Zwemvereniging (L.Z.V.) te beurt gevallen, een club die zich reeds 40 jaar inzet voor de bevordering van de zwemsport in Lokeren. Als waardering daarvoor overhandigde de heer Caluwé, met gelukwensen namens Bloso, een Decathlon-cheque ter waarde van 500 euro. Van de ongeveer 25 kanshebbers zijn er in heel Oost-Vlaanderen maar twee andere clubs welke uiteindelijk de titel Sportclub 2009 toegekend kregen, nl. Handbalclub Evergem en Korfbalclub Temse.

Daarnaast kende Bloso ook aan 3 Oostvlaamse gemeenten de titel toe van Sportgemeente 2009, en ook daar valt de stad Lokeren in de prijzen, naast Herzele en Assenede. De stad kreeg van Bloso een solide, snel monteerbare tent van 3x3 m, zeer praktisch om er een stand in onder te brengen op tentoonstellingen, beurzen, sportmanifestaties of andere evenementen.

LZV-voorzitter Bruno Therry dankte Bloso voor de cheque, een beloning voor de inzet en prestaties van talrijke medewerkers en sporters sedert 1969. Samen met hem waren ook de LZV-bestuursleden, sportschepen Van Doorslaer, zwembaddirecteur De Braekeleer en sportraadvoorzitter Nelis bijzonder opgetogen met deze erkenning.

Image
LZV-voorzitter Bruno Therry (links) ontvangt cheque van Christoph Caluwé (Bloso).

Schepen Van Doorslaer bedankte op zijn beurt Bloso, waarmee hij ook in de toekomst verder goed hoopt samen te werken. Bij zijn felicitaties aan de Lokerse Zwemvereniging herinnerde hij eraan dat hijzelf in de beginjaren ‘68 nog korte tijd redder was in het toen splinternieuwe zwembad. Alhoewel dat “Durmebad” ondertussen dus ruim 40 jaar bestaat, wees hij erop dat het stadsbestuur de nodige aandacht besteed heeft aan onderhoud en vernieuwing, waardoor de zwemsport in Lokeren nog steeds kan beschikken over een geschikte hedendaagse accommodatie. (jdw)

Image
Opgetogen LZV-bestuursleden met Sportschepen Van Doorslaer (rechts)

 

 

 

Lees ook:

GENT. De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (LZV Cup) is al een vaste waarde in Vlaams-Brabant en ook de provincies Limburg en Antwerpen beginnen stilaan voor het concept warm te lopen. Vanaf september...