Temse opent wielerseizoen op Velle

TEMSE-VELLE. Zondag 8 maart wordt traditioneel de eerste koers van de gemeente gereden op de Velle. Het is daar al de 14de editie van de grote prijs ‘Doornshop’ voor nieuwelingen en deze koers is een certitude op de Oost Vlaamse kalender begin maart. Alleen maar jammer dat Burcht ook telkens op deze dag een nieuwelingenwedstrijd organiseert.

De koers op de Velle kreeg een wijziging. Jos Verhulst: "We hebben dit maal geopteerd voor een wat grotere afstand aangezien de verplichting om in de beginfase van het seizoen de afstand te beperken tot 50 km voor nieuwelingen
niet meer bestaat. We gaan dus voor 13 ronden van 5 km of 65 km i.p.v. 10 ronden."
De renners worden net als vorige jaren op volgende omloop gezet: Steendonkstraat, viaduct E17, Elsstraat, Vierstraat, Rupelmondestraat, Veldstraat, viaduct E17 en aankomst ter hoogte van Hout Verhofstede in diezelfde Veldstraat.

Jammer genoeg is de staat van de Steendonkstraat voor het viaduct niet al te best. En tegenover vorig jaar zeker niet beter. "Wij hebben als comité dan ook al enkele malen aangedrongen bij het gemeentebestuur om eens te bekijken of tot herasfaltering van de straat kan overgegaan worden. Ook in de Haagdam en Luiseekstraat moet dat gebeuren met het oog op de liefhebberskoers van augustus", aldus Jos Verhulst.

Zoals steeds zullen de renners er ook wat euro’s kunnen meepikken want er zijn 12 premies van 10 euro en dat is nog 3 meer dan anders. De inschrijving is in The Falcon en uitbetaling in Cafe De Click.

Image
Vorig jaar waren er 62 deelnemers en Matthias Kerkhofs won. Links organisator Jos Verhulst en schepen Franky De Graeve.
 

Vorig jaar won Mathias Kerkhofs uit Kessel voor Bryan Kouwenbergh uit Berendrecht. Eerste Waaslander en derde in de uitslag was Jonas De Permentier. Er waren vorig jaar 62 deelnemers. Als het weer wat mee zit, zal er weel veel volk zijn op Velle. (Rolf Duchamps)