Kristof Dhollander aanvaller, Jerôme Baugnies winnaar in Schoonaarde

Image
Kristof Dhollander (Stekene) toonde zich weer aanvaller.
ELVERSELE. In de beloftenkoers van Schoonaarde stonden 14 Waaslanders aan de start. Er waren 80 deelnemers 20 ronden of 108 kmp moesten rondrijden. Stekenenaar Kristof Dhollander trok al van in de eerste ronde ten aanval. Hij is en blijft dus aanvaller ook nu hij in het Jan Snelteam een plaats kreeg. Hij kreeg Ibe Vandendriessche, Dries Vannevel en Jan Van Aert eerst bij hem en het was naar de zin van nog een hele groep anderen. Vandendriessche moest wel lossen en er kwam een kopgroep van 21 . Bij hen ook Lawrence Vandermeersch uit De Klinge. Ze werkten goed samen en al snel hadden ze een minuut voorsprong op het peloton.

Image
Elverselenaar Mathieu Peelman van het Rudyco Wielerteam werd 43ste
Tijdens de negende ronde kwamen Randy Costermans en Matthias Coppens ten val en verdwenen uit de kopgroep. Halfweg koers gingen 14 renners in de achtervolging. Peter Landtsheer moest lossen en zo bleven er nog 18 leiders over.

Bij de leiders was het vooral Jonathan De Witte die zich vrij actief toonde. Na twee ronden werd daar een eind aan gemaakt en kwamen er andere aanvallers in beeld. Bij het ingaan van de laatste ronde was die nooit afgevende  De Witte er weer om zijn kans te gaan maar het lukte andermaal niet.

In de slotkilometer haalden Jérôme Baugnies en Christophe Verhaegen een kleine voorsprong. Ze behielden die en in een lange spurt toonde Jérôme Baugnies zich net iets sneller dan Christophe Verhaegen. Jonathan De Witte won de spurt om de derde plaats voor Kristof Blancke, Nick Nieuwdorp (Ned), Stephen Orbie, Jan Van Aert, Dries Vannevel, Tom Goovaerts en Brecht Van Gastel.

De beste Waaslander was Lawrence Vandermeersch van Hoop op Zegen beveren als 15de, Kristof Dhollander werd 16de en Valentijn Martens (Stekene) 20ste.

Image
De winnaar Jerôme Baugnies.

(rd)