Ronde van België raast door Sint-Niklaas

Image
De derde rit van de Rond van België passeert Sint-Niklaas en haar deelgemeente maar komt aan in Temse. (illustratiefoto)
SINT-NIKLAAS. Vandaag wordt de derde rit van de Ronde van België gereden. Die kan in het Waasland wel wat voor verkeershinder zorgen. Naar aanleiding van de inhuldiging van de nieuwe brug over de Schelde, is de aankomst in Temse.

Tussen 12u45 en 13u30 rijden de wielrenners door de Sint-Niklase deelgemeenten Sinaai, Puivelde en Belsele. Daarom geldt daar vanaf 10u30 een parkeerverbod langsheen het parcours tot na de doortocht. Concreet betekent dit dat er vanaf 10u30 niet geparkeerd mag worden in de Koebrugstraat in Klein-Sinaai, Weimanstraat, Zwaanaardestraat, Sinaaidorp, Dries,  Vleeshouwersstraat, Stenenmuurstraat, Molenstraat, Puiveldestraat, Kruisstraat, Marktstraat, Gentstraat en N403.

Daar de Ronde van België ook een plaatselijke ronde maakt in Sint-Niklaas, geldt daar een parkeerverbod tussen 12 en 16 uur in de Krekelstraat, Haasdonksesteenweg, Vossekotstraat, Beeldstraat, Lange Rekstraat, Heidebaan (N70), Prins Boudewijnlaan (N70), Hertjen, Houten Schoen, Industriepark Noord, Hoge Heerweg, Puitvoetstraat, Industriepark West,  Dendermondsesteenweg, Kettermuitstraat (kant Sint-Niklaas) of Steenweg op Lessen (kant Temse).

De passage van de wielerkaravaan kan tot 15 minuten duren. De drukte van de wielerwedstrijd kan samen met de start van een verlengd weekend voor extra verkeersdrukte zorgen. De politie van Sint-Niklaas vraagt dan ook de N70 tussen de kruispunten aan zwembad Sinbad en recreatieoord De Ster zoveel mogelijk te vermijden. Automobilisten worden aangeraden rond te rijden via de E17.

Image
De Ronde van Belgïe volgt vanmiddag deze route in Sint-Niklaas.

Ook de politie van Temse neemt maatregelen door de N41 naar Dendermonde, tussen de Waasmunstersesteenweg en Elversele, tussen 13u30 en 16u30 volledig af te sluiten. Er geldt een omleiding via Hamme en Waasmunster over de N446 door Hamme-Zogge. Ook hier wordt aangeraden om te rijden via de E17. (mb)