8ste Mountainbike weekend Bosbikers

ImageMOERBEKE. De Bosbikers uit Moerbeke, die dit jaar 7 jaar bestaan, organiseren op 20 en 21 juni hun achtste mountainbikeweekend aan de Pereboomsteenweg in Moerbeke. 's Zaterdags worden zes titels uitgedeeld in de MTB Kids Challenge en op zondag strijden volwassenen voor 9 titels en de Provinciale titel. Ook is er een wedstrijd voor Waaslanders op een gesloten circuit. 

Zaterdag 20 juni hebben de Bosbikers gereserveerd voor jongeren vanaf het geboortejaar 2001. Zij rijden de MTB Kids Challenge, een klassement van de Wielerbond Vlaanderen. De aspiranten of kinderen van 12,13 of 14 jaar rijden eveneens voor de Provinciale titel van Oost-Vlaanderen. Op die manier vallen er 6 titels of truien te verdienen. Tussen de wedstrijden door kunnen de kinderen hun rijvaardigheid tonen of bijschaven op een technisch parcours. De deelname op zaterdag is gratis.

Op zondag 21 juni worden de reeks vanaf 'nieuweling' tot 'elite renner' en niet-vergunninghouders gereden. Ook hier wordt gestreden voor de Provinciale titel. In totaal zijn er 9 titels uit te delen.

Ten slotte is er een wedstrijd voor de plaatselijke bevolking en Waaslanders, waarbij er vooral aandacht is voor de mountainbikers die actief zijn in het toertochten. Zij krijgen er de kans om tegen elkaar te strijden op een gesloten circuit.

Het gedetailleerde programma is terug te vinden op de website bosbikers.be. (mb)

 

 

Lees ook:

MOERBEKE. Wat in 2002 startte uit een idee van een groepje van drie vrienden, is intussen uitgegroeid tot een flinke mountainbikeclub met een 60-tal leden. De Bosbikers zijn het levende voorbeeld...