Tweede 10 miles groot sportief evenement gekoppeld aan Vierschaarfeesten

WAASMUNSTER. De voorbereidingen voor de 10 miles van Waasmunster zijn gestart. Ze zullen gelopen worden op zaterdag 26 juni. Op dinsdag 1 juni wordt het evenement op Kasteel Blauwendael voorgesteld door Patrick Van Waes van Atletiekvereniging Lokeren en Sofie Cools de sportfunctionaris van Waasmunster.

De 10 miles van Waasmunster is een jong sportief evenement waarvoor het gemeentebestuur, de sportdienst en sportraad van Waasmunster, AVLO (Atletiekvereniging Lokeren) en Vierschaarfeesten vzw, de handen in elkaar geslagen hebben. Bij de eerste uitgave liepen 750 sportievelingen mee.
Het concept van de tweede editie wordt op 1 juni voorgesteld. Henri Maes zal van de gelegenheid gebruik maken om ook de Vierschaarfeesten voor te stellen. Maar daarover lekte toch al één en ander uit.

 Op zaterdag 26 juni om 19u speelt de Joe Piller Band, een groep uit het Waasland en een High Quality Belgian Coverband. Brenda Ongena, lead and backing vocals, Krikke, drums, Eric Verdonck, vocals and guitar, Harry De Loose, piano, keyboards, guitar and vocals, Monsieur A., bass, De Stoffels, guitar, guitar synth, backing vocals,

Om 20u30: Billy Barlow een groep uit eigen gemeente Waasmunster met Filip Melis(gitaar), Hendrik Muller (piano), Dries De Malsche (gitaar), Freek De Smedt, (drums)Johan Neyrinck ( sax), Alex Janssens (mixing & mastering). Ze brengen pop, blues, rock.

Om 22u30: Magnapop en daarmee komt er voor de eerste maal in de geschiedenis Vierschaarfeesten een groep uit de USA, Atlanta, Georgia.
Linda Hopper, vocals, Ruthie Morris, guitar/vocals, Scott Rowe, bass guitar/vocals,
Chad Williams, drums. Power pop, pop, rock, pop punk, actief van 1989 tot 1997 en van 2004 tot … Hun albums: Magnapop(1992), Hot boxing (1994), Rubbing Doesn’t Help (1996), Mouthfeel (2005), Chase Park (2009). In Vlaanderen bekend met nummers als Lay It Down en Open The Door.

Om 24u: Belpop Bastards of een gevarieerde keuze uit het muziekarchief van  vele Belgische groepen met o.a. Bea Van der Maat, Dr Kloot Per W, Luckas Van der Taelen, Wimmeke Punk, Hanske Vanderparanoiacs(gitaar), Danny Hoedenmakers (drums), Pieter Vreede (bass), Bert Hoeylandt (gitaar), Luc Crabbe (soundmix)

Op zondag 27 juni staan aangekondigd op de Vierschaarfeesten:

Om 14u30: Jackobond. Warm, hees en zwoel! Originele mix van persoonlijke teksten en eigenzinnige arrangementen. Ze zingt in het Vlaams, nu eens over soutiens, dan weer over ijsberen op de Noordpool en alles wat daartussen ligt.
Live wordt Riet Muylaert bijgestaan door een fantastische schare muzikanten: Florejan Verschueren(piano), Stefan Wellens(altviool,gitaar,loops) en Tim Vandenbergh(contrabas).

Om 16u:Mooojo Punch, een coverband uit het Waasland die garant staat voor pure fun en ambiance. Van stevige rockklassiekers, over swingende oldies naar slepende bluescovers, met enkele stevige Nederlandstalige covers gespekt. Peter Van Geenhoven, zang; Yves Fonteyn, drums; Harm-Jan Hulleman, bass, gitaar en zang; Hans Bervoets, gitaar en Peter De Saeger, gitaar.

Voor de kinderen zijn er op zondagnamiddag vanaf 14u30 springkastelen en om 16u: for kids Zumba: springen en dansen in het POC met een afsluiter op het grote podium.
Op vrijdagavond de openluchtfuif ‘Feel the air’ voor de jeugd.
Op zaterdagnamiddag is er vanaf 13u30de Vierschaarloop voor de kinderen en om  14u30 volgt een jogging en vanaf 16u dus de 2de 10 miles van Waasmunster.’(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

WAASMUNSTER. Op zaterdag 24 juni vindt de 10 Miles van Waasmunster plaats, een natuurloop met een mooi, verrassend parcours. Iedereen die 13 jaar of ouder is, mag zich inschrijven. Wie jonger is,...

Lopen door de straten van Antwerpen.REGIO. De organisatoren van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon die gelopen worden op zondag 25 april zijn op zoek naar roepen medewerkers die willen helpen en...

Zo starten ze de 10 miles in Waasmunster.WAASMUNSTER. Zaterdag 26 juni wordt in Waasmunster de 10 miles georganiseerd. Dat is een ware natuurloop, dwars door het natuurschoon van Waasmunster en...