Nieuwe Wase Wielerploeg voor dames: Sengers Ladies Cycling Team

REGIO. Met het opdoeken van het Royal Antwerp BC Ladies Team en het Beneluxteam verdwijnen er volgend seizoen twee gevestigde waarden in het dameswielrennen. Filip Thoen ex-renner en Marc Bracke (ex-Benelux)  lieten dit niet zomaar gebeuren en staken in september de koppen bij elkaar voor de opstart van een gloednieuw damesteam. Beiden heren gingen actief op zoek naar sponsoring en kwamen terecht bij Henk Sengers CEO van het gelijknamig metaalbedrijf Sengers Metaal uit het Nederlandse Luyckgestel. Het is gespecialiseerd in plaatwerk, in lichte constructiewerken ien machinebouw. Zij beschikken over een geavanceerd en breed machinepark. De enthousiaste Nederlander is een fietsliefhebber in hart en nieren en sprong meteen voor drie jaar als hoofdsponsor op de kar. Via het damesteam wil hij zijn naamsbekendheid in België vergroten en de Belgische markt aanboren Het Sengers Ladies Cycling Team was geboren.

Natuurlijk maakt één zwaluw de lente niet en moesten ook andere sponsors warm gemaakt worden voor dit initiatief. Filip en Marc tekenden een flitsend, modieus ontwerp voor de wielerkleding van de dames.Kledingfabrikant Doltcini uit Hillegem  reeds 25 jaar ervaring in personalisatie en productievan wielerkledij zorgt voor de uitwerking van hun ideeën zodat de dames er stralend zullen  uitzien op de fiets. Doltcini wil hiermee hun vrouwenlijn extra promoten. De productie van de wielerkledij is reeds klaar en werd op 18 december aan de rensters overhandigd. Ook de fietsen werden daar in Luyckxgestel reeds geleverd.

Het Duitse Falke, zorgt ervoor dat de dames niets te kort komen op het gebied van onderkleding en sokken. Uiteraard geen koers zonder fiets. Het Belgische topmerk Ridley bewijst met de levering van de racebolide dat zij zich absoluut willen engageren in het dameswielrennen De Sengersdames rijden in 2011 dus op de Ridley fietsen.

Marc en Filip kunnen de wedstrijden volgen met een degelijk wagenpark dankzij de sponsors Vahatrans en Garage Maes - Chevrolet. De prestaties van de dames kan men volgen op de websites Spolt.be, de Website waar men alles kan terugvinden over allerhande sporten maar ook op Cyclingnews.nu zal het Sengers Ladies Team voldoende plaats krijgen. Verder is er Concap, de natuurlijke opkikker voor lichaam en geest, dat de dames zal voorzien van de nodige  sportvoeding en sportdrank. Dankzij de producten van Morgan Blue verschijnen de dames en hun fietsen blinkend aan de start van elke wedstrijd. Onlangs sprong ook nog AO Smith op de kar, een internationaal bedrijf met Vestigingen over de hele wereld en zorgt  voor warmwatervoorziening door middel van zonne-energie.

De ploeg zal voorgesteld worden op 12 februari 2011 bij één van de sponsors in zaal Den Antus op de Grote Markt in Sint Niklaas. Zullen fietsen in het Sengers Ladies Team: Evelyn Arys, Sanne Bamelis, Kien Beyen, Anja Buysse, Sofie De Nys, Evelien Dergent, Sarah Ingelbrecht, Claudia Koster, Sofie Leemans, Ilona Mering, Inge Roggeman, Emma Silversides, Cindy Vandermeulen en Karen Verherstraten bij de elites. De juniores: Nathalie Nijns en Julia Verwulgen. De aspirant van de ploeg is Yenthe Boons.

Ploegleiders zijn Filip Thoen (Stekene) en Marc Bracke (Berlare) (Rolf Duchamps)