Hartpatienten AZ Sint-Nikolaas fietsen natourcriterium op gang

SINT-NIKLAAS. Een 40-tal (hart)patiënten van het AZ Sint-Nikolaas en OLVZ van Aalst hebben op vrijdagmiddag 27 juli 2012, een uurtje voor de profs, hun eigen natourcriterium in Sint-Niklaas gereden. De revaliderende patiënten kregen de unieke kans om zelf het parcours te verkennen. Burgemeester Christel Geerts en ere-burgemeester Freddy Willockx schoten de groep op gang.

De fietstocht kaderde binnen de Euro Heart Cycling Tour, een gezamenlijk initiatief van de Belgische Cardiologische Liga en supermarktketen Lidl onder het peterschap van Eddy Merckx. "Een bijzondere ervaring voor de deelnemers", vertelt Guido van der Elst van AZ Sint-Nikolaas. "Dit was onze eerste deelname aan de Euro Heart Cycling Tour. Een dergelijk initiatief steekt een hart onder de riem tijdens de soms zware revalidatie." De groep van zo'n 100 fietsers reed zelf een half uur over het parcours.

De Euro Heart Cycling Tour bestaat al geruime tijd. Sinds dit jaar zet warenhuisketen Lidl haar schouders onder het project, waarin zowel revaliderende hartpatiënten als wielerfanaten de kans krijgen om zelf over parcours van bekende wedstrijden te rijden. Een plaats in het 'peleton' was te winnen via de website EHCT.be. Op 8 september staat de laatste Euro Heart Cycling Tour-tocht op de planning: de semi-klassieker Parijs-Brussel. Wie interesse heeft om mee te rijden, vindt de nodige info op de website ehct.be. (mb)

 

 

Lees ook:

Wase aanvalskoning rijdt VIO Na-Tourcriterium

SINT-NIKLAAS. Woensdag wordt in Sint-Niklaas het VIO Na-Tourcriterium gereden. Dat Greg Van Avermaet en Oliver Naesen aan de start zullen verschijnen, maakten we al eerder bekend. Met Thomas De...