Wielrenner Kenneth Baluwe werkt aan comeback

KEMZEKE. Wielrenner Kenneth Baluwé wil na zes jaar afwezigheid opnieuw op de fiets. Zes jaar geleden zette hij z'n fiets aan de kant om z'n studies af te werken. Nu die studies achter de rug zijn, wil hij zich opnieuw geven aan zijn eerste liefde: het wielrennen. Baluwé beseft dat hij hard zal moeten knokken op z'n plaats in het peloton terug te verdienen maar hij staat er niet alleen voor. Kenneth Baluwé start komend seizoen bij de elite z.c. bij de nieuwe wielerploeg Team 3M U23.

"Ik ben Bernard Moerman, de manager van het ploeg, enorm dankbaar dat hij me deze kans geeft. Tenslotte ben ik een nieuwe renner met niet echt een vorige club of prestaties.", zegt Kenneth Baluwé. Het wordt voor beide partijen een nieuwe ervaring want Team3M U23 is een nieuwe ploeg, die pas op 26 januari aan de pers wordt voorgesteld. 

Kenneth Baluwé startte op 12-jarige leeftijd met wielrennen bij Wielerteam Waasland. Nadat hij de fiets aan de kant zette om zich toe te leggen op z'n opleiding, was hij een drietal jaar actief bij Atletiek Volharding in Stekene. De liefde voor de fiets heeft hij echter nooit opgegeven. “Toen ik me terug een koersfiets aanschafte en af en toe ging rijden met vrienden, wilde ik opnieuw met de fiets in het peloton te zitten.", aldus Baluwé. "Ik kon geen koers gaan zien van vrienden of het deed me pijn dat ik niet mee zat in het peleton. Nu ik nog jong genoeg ben, wil ik alles op alles zetten op de koers." Baluwé beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn om z'n droom waar te maken maar hoopt dat hij zich in z'n nieuwe team kan bewijzen. (mb)

info: facebook.com/Team3M