Robby De Bock Vlaams Kampioen op Beachrace in Oostende

Image
Robby De Bock die in de Beachrace van Oostende Vlaams Kampioen werd.
MELSELE. Robby De Bock werd in Oostende bij de beloften Vlaams Kampioen. Een titel die hij terecht verdiende na een bijzonder goed mountainbikeseizoen. Enkel pech weerhield hem de grote confrontaties te winnen. Op het BK Marathon reed hij twee keer lek en hij was fel ontgoocheld. Een drietal weken rustte hij en trainde zeker niet overdreven veel maar liet zijn hoofd tot rust komen. En dat is ook al eens nodig.

Misschien trok hij niet met volle overtuiging naar Oostende waar de beachrace tot van betekenis was voor de Vlaamse titel.Donderdagavond was hij nog gevallen en vrijdag bolde alles nog zeer stroef. Maar hij stond ijzersterk aan de start.

"Ik kon vooraan starten en bevond me snel in de eerste grote groep. Al meteen ondervond  ik een misselijk gevoel. Ik dacht dat ik misschien wat zeewater binnen geslokt! De benen voelden goed, maar vanaf hartslag 170 kreeg ik kotsneigingen en ik liet de eerste kopgroep dan ook zijn gang gaan.", vertelt Robby De Bock.

 

Na 15km moesten ze de dijk op en Robby kon aansluiten bij een vijftal. Maar bij het oprijden van het strand haken er twee er twee spectaculair in elkaar. "De buikpijn, tegenwind en de 50 km die we nog moesten overwinnen nodigden niet uit om aan te vallen en dus sloot er veel te veel volk weer aan. Ik onderhield soms mee het tempo maar wegrijden lukte niet.", gaat De Bock verder.


Robby probeerde het dan toch aan het keerpunt. Tot zijn verbazing kwam hij als eerste de dijk opgelopen. Pattyn passeerde hem maar die viel. Zo kon hij weer op kop richting zeewater! "Ik reed mezelf helemaal vast in het losse zand maar kon even later toch met Bram Rood, Bart Pattyn en Thomas Chamon de terugtocht aanvatten. Thomas is ook belofte, ik herken hem nog van vroeger, telkens hij meereed werd ik tweede na hem.", aldus de jonge renner.


Chamon kennen we nu als een knap wegrenner die zelfs al enkele nationale selecties achter z’n naam heeft. In de duinen van Nieuwpoort trekt Thomas Chamon door. De derde belofte die net was komen aansluiten moest er snel weer af en zo zag Robby uit Melsele het al zitten: zilver of goud en zeker op het podium.

Dan kwam stilaan het einde. Robby De Bock: "Met nog tien km gaat Thomas wat achteraan het groepje hangen en ik betrouw hem voor niks, maar hij draaide nog mee rond met de anderen. Enkele golfbrekers later moet hij stilaan lossen, m'n buikpijn is meteen weg en ik doe nu vlot enkele kopbeurten!"


Op 2 km van het einde kregen ze Roel Paulissen in het vizier en halen hem bij. "Op de laatste golfbreker durf ik geen risico meer nemen en vier bikers kunnen wat van me wegrijden als strijdtoneel voor plaats 11 in het algemene klassement. Ik kan Paulissen voor blijven en al lopend haal ik Rood en Coddens nog in, zo strand ik uiteindelijk als 14de op een half wiel van Coddens, Chamon wordt anderhalve minuut later 18de en zo tweede belofte.", doet de renner zijn verhaal.

 

De titel stak op zak voor de Melselenaar en haalde zo alsnog zijn beste uitslag in een beachrace ooit, de toptien komt dichterbij. Toch wel jammer dat hij de hulde op het podium miste omdat hij was gaan douchen. Maar zijn Vlaamse trui bracht hij toch mee naar de Heirbaan in Melsele.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Robby De Bock in zijn kampioenentrui op de Heirbaan voor zijn woonst.MELSELE. Robby De Bock heeft het seizoen dan toch nog kunnen afsluiten met een trui van Vlaams kampioen die hij in Oostende op de...

MELSELE. Robby De Bock nam in Bouillon deel aan de 'Grand Raid Godefroy' waarvoor op zaterdag was een proloog over 9,6 km was voorzen en op zondag een marathon van 90 km wasaangekondigd. De...

Robby De Bock (archieffoto)MELSELE. Mountainbiker Robby De Bock blijft het schitterend doen. Na de Wallonia Cups in Dinant (4e, 2e belofte) en Thieusies (6e, 5e belofte) werd de Wallonia Cup in Mons...

Robby De Bock (Melsele) die te Gooik tussen de grote jongens voor het eerst op een internationaal podium stond.MELSELE. Krijgt het Waasland met Robby De Bock weer een mountainbiker van top niveau?...

Robby De BockMELSELE. Na zijn podium in Gooik trok Melselenaar Robby De Bock  met vleugeltjes maar el met zware benen naar Heubach, nabij Stuttgart. Het parcours was er ontzettend zwaar en...

Robby De BockMELSELE. Robby De Bock werkte de  afgelopen weken  redelijk wat wedstrijden af en hij besloot om er de riem wat af te leggen en meer uit te kijken naar wat trainingen. Zondag...