Wielerclub Hoboken WAC was aan zee

Image
Een groepje aspiranten en miniemen.
BEVEREN. De Wase rennersvereniging Hoboken WAC is terug van een opleidingstage voor miniemen en aspiranten te Lombardsijde. Ze waren daar in totaal met 80 deelnemers waarvan maar liefst 30 Wase jongeren, die er een opleiding volgden. Het weer aan de zee leek toch beter dan in het binnenland.

 

Op een uitstekende locatie en met een echte ploeg begeleiders verliep de opleidingstage feilloos. Het waszo succesvol dat reeds werd gereserveerd voor volgend jaar.
Vanaf woensdagavond start de club weer met de zomertrainingen voor miniemen en aspiranten. Wisselend zullen de miniemen en aspiranten de wielerbaan van Beveren als trainingsoord op zoeken en eveneens de Wase polders worden ingeschakeld. Er wordt telkens vertrokken om 18u30 aan de kerk van Vrasene.

 

Joeri Persoon uit Strekene heeft bij de nieuwelingen zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen in Snaaskerke. Hij was  de beste van zes vluchters.Joeri won begin maart ook al in Klein-Sinaai. Verder werd Julia Verwulgen (Wachtebeke) vorige week 6de en deze week 13de bij de dames nieuwelingen. Eveline De Jonghe (Sint-Pauwels) werd 28ste en Santrina Abdullah (Melsele) werd 29ste bij de junioren. Matthias van Walle (Sint-Niklaas) werd vorige week 34ste bij de nieuwelingen vorige week.

 

Jasper Van Den Branden (Sint-Gillis) reed vorige week in Nieuwkerken zjn eerste prijs en kwam deze week op training ten val. Gelukkig droeg hij zijn helm zodat de schade beperkt bleef. Thomas Collet (Linkeroever) werd deze week  34ste te Werken-Kortemark en Joé Engelen (Sint-Gillis) werd 30ste te Hakendover.

 

Karl Van Osselaer (Zwijndrecht) kloerste in Ninove-Outer. Het was er een zwaar parcours met vals plat en een helling van 8 %. In de afdaling werd alles op een lint gebracht. Karl vertelde: "Ik mocht de laatste ronde niet meer meerijden nadat ik in de voorlaatste ronde opo een helling moest lossen in het peloton. Ik had nog geen 3 minuten achterstand en dacht dat ik nog de laatste ronde mocht meerijden. Maar de begeleiding zei dat ik moest stoppen. Waarschijnlijk omdat ik alleen aan het fietsen was. Hopelijk rij ik volgend weekend nog wat beter, dan kan ik mijn koersen terug uitrijden."

 

Image
De groep van renners tijdens hun stage aan zee.
 

 

(Rolf Duchamps)