Meerdonk krijgt mountainbikeparcours

Image
Schepen van sport Karel Verelst wil nog dit jaar het mountainbikeparcours openen.
SINT-GILLIS-WAAS. Het mountainbikeparcours dat schepen van sport Karel Verelst in januari aankondigde krijgt stilaan vaste vorm. De plannen althans, het parcours zelf laat nog even op zich wachten.

 

Het mountainbikeparcours zal zo’n 50 km lang zijn en telt verschillende lussen. Omdat de route over verschillende gemeenten zal lopen, zijn akkoorden nodig om de volledig route te mogen bewegwijzeren. Die akkoorden zou er al zijn. 

 

In Meerdonk bleek er een probleem te zijn met de zijkant van de Krekeldijk omdat daar uitzonderlijke planten groeien. De dijk is nu uit de route genomen. Als alternatief denkt de gemeente aan het heropenen van de Pannekeetstraat. De Pannekeetstraat is een 500m lange voetweg tussen de Turfbankenstraat en Zandloperstraat. Het heropenen van de Pannekeetstraat biedt nog voordelen voor voetgangers, wandelaars en joggers. Deze laatsten lopen in Meerdonk vooral op verharde wegen en dus zou deze voetweg een goede afwisseling zijn. De gemeente wil het gras platwalsen zodat de volledige breedte van 3 à 4 meter terug vrijkomt.

 

Wanneer het mountainbikeparcours opengaat is nog niet bekend. De gemeente wil die dit jaar nog open maar Bloso wil wachten tot in 2009. (mb)

 

 

 

Lees ook:

Schepen Karel Verhelst kondigde voor de gemeente een vast mountainbikeparcours aan.SINT-GILLIS-WAAS. Schepen van sport Karel Verhelst, zelf nog altijd een verwoed biker, kondigde zondag tijdens de...