Tom Van de Peer kwam voor eerste winst naar Vrasene

Image
Zo won Tom Van de Peer uit Zoersel zijn eerste koers van het seizoen. Links de Litouwer Gudiskis die 2de werd.
VRASENE. De Smishoekvrienden openden hun 50ste Wielerfestival Paul Goossens, met  een nieuwelingenkoers waarvoor 41 renners kwamen inschrijven. De Wase regio was goed vertegenwoordigd met 13 renners. Verder ook drie Litouwers die maar pas in Vlaanderen waren gearriveerd en twee Nederlanders. Er moesten 10 ronden van 6,4 km worden afgelegd en elke ronde lag er een premie klaar van 5 euro of van 10 euro.

Het was in de 2de ronde dat de Nederlander Rob Ooms ten aanval trok. Hij deed dat echt met overgave en enkele mannen in de groep hadden dat blijkbaar gezien en zagen mogelijkheden in een vlucht. Met vier reden ze tot bij Ooms: Jelle Blommaert (Mariekerke), Tom Van de Peer (Zoersel), Tom Wydooghe (Lint) en de Litouwer Eimantas Gudiskis.

Image
William Vettenburg (WBV) had moeite om de 41 renners in bedwang te houden voor de start.

In de 4de ronde hadden ze 24 sec op de groep waarin de vaart werd gehouden door Mario Bouchez uit Baasrode. De vijf leiders echter werkten goed samen en het was duidelijk te zien dat er vaart in zat.Toen Neuwkerkenaar Stephen Cuyken in de 6de ronde een felle reactie in het peloton opzette was de achterstand echter al een stuk over de minuut. En een enkeling kon natuurlijk die kloof niet dichten.

Van dan af liep de achterstand steeds maar op en op 2 ronden van het einde hadden de vijf al 2min35. En de kloof werd nog groter wat ons deed vaststellen dat wielertoeristen toch nog altijd sneller reden dan deze pelotonjongens. Foei. Probeer dan toch iets. Aanzie het als een training en fietst voor wat je waard bent. Gemakkelijk is natuurlijk te zeggen: ze wilden niet meewerken…

De Nederlander Fausto Hofland had die ingesteldheid wel en in de laatste ronde gaf hij alles om de 6de plaats te grijpen. In die laatste ronde reed hij nog 45 sec weg van het wandelend gezelschap dat ‘groep’ heette.

Vooraan ondernam niemand nog een uitval om alsnog de spurt te ontwijken en zo spurtten ze met vijf voor de zege. Het was Tom Van de Peer van het Kempens Wielerverbond Turnhout die sneller was dan Eimantas Gudiskis en Tom Wydooghe. De 4de plaats was voor Rob Ooms, de grondlegger van deze beslissende vlucht en 5de werd Jelle Blommaert. Op 4min50 werd Fausto Hofland dus 6de en op 5min35 spurtte Timo Van der Veken zich 7de voor Stephen Cuyken.

Image
Tom Van de Peer kreeg de bloemen uit de handen van zijn vriendinnetje die er uiteraard fier bij stond.

Tom Van de Peer won zijn eerste koers en wat er zo mooi aan was voor hem: zijn vriendinnetje mocht de bloemen overhandigen  mét een deugddoend zoentje. Stephen Cuyken was dus de beste Waaslander als 8ste. Matthias Van Walle (Sint-Niklaas) werd 12de, Nigel Lindemann (Sint-Niklaas) 15de en de plaatselijke renner Gianni Bordui 19de.  (Rolf Duchamps)

Het drietal dat de basis legde van de goede vlucht: rechts Stef Wauters in gele trui Fausto Hofland en als derde Thomas Raeymaekers.TEMSE-VELLE. De nieuwelingenkoers bij de aanvang van het seizoen...