Contact Karate Beveren schittert in Ierland

Image
Deze groep van Contact Karate leverde puik werk in Dublin.
BEVEREN. Van vrijdag tot maandag ging Contact Karate Beveren met 12 kampers richting Dublin Ierland om daar deel te nemen aan het grootste Europese tornooi in Semi en Light contact. Het team had verscheidene weken geleden een topprestatie neergezet in het Griekse Athene en de coach was dus het nieuwe jaar goed gestart en hoopte op bevestiging door zijn leden.

Op vrijdag namen ze met de 16 en 17 jarigen en zelfs één 14 jarige deel aan de Teamfight tegen alle grenomeerde teams die er waren. Ze trokken direct de uiteindelijk verliezende finalist maar de Beverse jongens deden toch hun best tegen deze overmacht met een zéér sterke kamp van Youri Van Hove tegen Zsolt Moradi en van Bjorn Van Hoyweghen tegen Tamas Imre. Maar de grootste verrassing kwam van het kleinste meisje Evelyn Neyens die de gerenomeerde Europese en Werelkampioene Zsofia Minda in haar macht had en uiteindelijk had moeten winnen maar het was net niet. Toch een knappe prestatie van Evelyn.

Op zaterdag waren er alle herenreeksen Black Belts en hierin vielen de prestaties Nick van Ramael en Wout De Backer in het oog. Zij lieten zien dat ze bijna klaar zijn voor het werk op het hoogste schavotje !Maar de beste prestatie kwam hierin toch van Goijens Wietse die een bronzen medaille wist te behalen. Met vier overwinningen op rij en 1 verliespartij werd Wietse mooi 3de.

Voor Youri Van Hove en Lesley Van Acker werd het een tegenstellende partij met de falende refs in de hoofdrol bij Youri.
Joyce Poppe en Katinka De Clippeleir mochten de spits afbijten samen met de beginners Eveline Nobels en Raf Van Damme.  Joyce min 145 cm kampte vrij sterk en won haar reeks en kreeg goud. Ook Eveline Nobels behaalde goud. Ze deed dit in de reeks + 165 cm beginners.
Katinka De Clippeleir deed mee bij de gevorderden en bij de Black Belts min 145 cm en in de laatste werd ze knap 3de. Bij de gevorderden werd ze 2de . Raf Van Damme min 165 cm beginners, startte sterk en geraakte tot in de halve finale waar hij verloor van een Amerikaan. Raf werd toch nog 3de.

Dan was het de beurt aan Evelyn Neyens die zich ook in 2 reeksen had ingeschreven min 165 cm gevorderden en Black Belts . Evelyn moest hiervoor 11 maal na elkaar van de ene tatami naar de andere maar ze wist telkens het laken naar zich toe te halen tot grote bewondering van de omstaanders. Evelyn werd op verbazingwekkende manier winnaar in beide reeksen dus 2 maal goud. Knappe prestatie van een 14 jarig meisje .

Dan waren er Wout De Backer en Nick Ramael die zich ook bij gevorderden en Black Belts hadden ingeschreven en dit in de min 165 cm. Nick had pech gehad bij de black belts met de refs maar maakte dit ruimschoots goed bij de gevorderden met een overwinning. In deze sterk bezette reeks was de finale Nick tegen Wout die dus zilver behaalde. Maar Wout pakte bij de Black Belts ook nog eens zilver wat de zaak helemaal kompleet maakte in deze reeksen.

Er was ook nog Davy De Maeyer, die na een moeilijke openingskamp zich doorknokte tot in de halve finale waar hij na verlengingen deze partij verloor en  toch 3de werd in de reeks min 70 kg men  gevorderden.
Ook Bjorn Van Hoyweghen  min 80 kg gevorderden, behaalde op verbluffende wijze het goud en dat met zeer sterke en overtuigende overwinningen .

Image
Deze groep van Contact Karate leverde puik werk in Dublin.
 

Coach Marc De Block was nog maar eens in de wolken met de prestaties van zijn sporters in Ierland: "We hebben op dit tornooi de zoveelste knalprestatie neergezet! Ik kan als trainer alleen maar fier zijn dat ik deze mensen mag opleiden en begeleiden naar de top en hen een doel geef in hun leven, wat toch wel belangrijk is, vind ik." (Rolf Duchamps)