Goede en minder goede prestaties voor Beveren Lions

BEVEREN. De verschillende ploegen van de Beverse base- en softballvereniging Beveren Lions hebben het voorbije weekend elk hun wedstrijden afgewerkt met wisselend succes. De kadetten deden het in Louvain-La-Neuve uitstekend maar de seniors, de damesploeg, de miniemen en de reserven softball dames kregen harde dompers te verwerken.

De softball heren hielden in de eerste inning nog stand maar gingen de rust in met een verlies van 1-7. In de derde inning ging het licht uit. Ondanks enkele mooie hits van Jonathan Beck, Kenny Soetens en Robin Jacobs eindigde de wedstrijd teleurstellen op een 7-24-nederlaag.

De damesploeg van de softballafdeling kampten met een onderbezetting en deden daardoor beroep op enkele reserven. De dames verloren twee wedstrijden: 1-15 en 2-12.

Ook de miniemen gingen twee keer onderuit tegen Spartans. De eerste wedstrijd bleef spannend tot de tweede inning die de Waaslanders ingingen met een 6-6-gelijkstand. Toch moesten de Lions onderdoen. De wedstrijd eindigde op 7-13. In de tweede wedstrijd was het bijna andersom. Beveren draaide mentaal beter draaide en opende de score via een homerun van Daan Van Geert en fraai pitcherswerk van Bjorn Kuylen. Toch verloren de Beverenaars de wedstrijd met 2-5.

De reserven softball dames is een nieuwe ploeg. Ondanks het gebrek aan ervaring was de inzet en goede sfeer aanwezig.  Dankzij Sofie Bredael en Anja D’Hauwe scoorde de ploeg toch twee hits. Einduitslag: 2-25.
De hoofdploeg van de dames speelden tegen Gent. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 13-24. In de tweede wedstrijd nam de thuisploeg revange en stuurden de Beverse dames van het veld met 14-5.

De seniors ontvingen Seraing en kregen het hard te verduren. Niets leek te lukken, terwijl de bezoeker naar hartelust scoorden. Na de rust ging het stukken beter de Beverse leeuwen. Kenny Soetens pitchte zeer goed en aan slag waren Peter Van de Ven en Merijn De Clerck de beste met 3 op 4. Ook een goede slagprestatie van Robin Jacobs, Dimitris Bousoulas, Lieven Heyrman en Bart D’Hooghe. De seniors van Beveren Lions wisten een nederlaag te vermijden en wonnen de wedstrijd met 14-5. (mb)