Verslag Youth Friendship games Holland 24-29 juli 2007

Expertsport Nederland, de organisator van de YFGH kon weer prat gaan op een perfecte organisatie van een evenement dat alsmaar groter wordt.. De 10 000 sporters tussen 11 en 19 jaar, komende uit 31 landen wedijverden in 8 verschillende sportdisciplines. De wedstrijden waren verdeeld over 9 steden. Naast de diverse wedstrijden had de organisator gezorgd voor een uitgebreid nevenprogramma voor alle atleten om tijdens hun verblijf een fantastische tijd door te brengen, samen met alle andere sporters. Het centrum van de Games was de “Friendship Village” te Heemstede.  In dit dorp was o.a. een Nintendo Tent, een Internet Tent , een restaurant, diverse winkeltjes enz.
De openingsceremonie, de Domino’s Dansparty, het Friendship Dinner en het afsluitend vuurwerk hadden eveneens plaats in de “Friendship Village”. Topzwemster Inge de Bruijn, beste Nederlandse zwemster ooit en ex internationaal voetballer en nu bondscoach van Nederland Marco Van Basten waren respectievelijk de Meter en Peter van de YFGH en waren aanwezig op de openingsceremonie. In volgende  sporttakken werd gestreden voor de medailles : Basketbal, Bowling, Honkbal, Tennis, Voetbal, Volleybal, Worstelen, Zwemmen. De locaties waar de spelen zich afspeelden  waren : Amsterdam, Beverwijk, Den Haag, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse en Velserbroek.

Het worsteltornooi had plaats in Sporthal Groenendaal  in Heemstede het epicentrum  van deze spelen.
Kwik Kruibeke nam deel met 7 worstelaars en zij bevestigden hier hun mooi resultaat behaald op ons eigen tornooi “KWIK’S INTERNATIONALS 2007” eind juni te Beveren. Met uitzondering van Emile, Djambu en Ruslan, waren onze Kruibekenaren de jongsten van hun leeftijdsgroep,  vandaar dat hun geleverde prestatie zich niet direct vertaald in een goede klassering.
De opmerkelijkste prestatie werd wel geleverd door Brent die als 13-jarige tegen de 16-jarige Amerikaan Pearson Dalend werkelijk heel diep tot het uiterste ging en slechts met 1 puntje de duimen moest leggen. Enkel Ernest kon geen kamp afsluiten met overwinning maar met zijn 13 jaar optornen tegen de Internationale 16 jarigen is misschien wel wat veel gevraagd. Kwik Kruibeke  behaalde met zijn piepjonge ploeg een mooie 9de plaats op 23 ploegen komende uit België, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Nederland, Schotland, Tjechië, USA.

Nog meer info i.v.m. dit fantastisch evenement kan je vinden op http://www.yfgholland.com/ of op  http://www.expertsport.com/.