Sporting ruilt 2-0 nog om voor 2-2

BURCHT. Sporting Burcht had tegen Horendonk alles in de voeten om de drie punten te pakken. Aan de rust was het 2-0 en het zag erg goed uit. Maar de tweede helft speelden ze lang zo aanvallend niet en ze kregen het deksel op de neus. ‘t Werd nog 2-2 wat gezien die tweede helft billijk was te noemen. Sporting begon sterk aan de match met Nouredinne Hamouch als de grote meneer die het middenveld met de aanvalslinie verbond en zelf ook die aanval kleurde. De eerste kans kwam er trouwens van hem toen hij de bal op het hoofd schilderde van Gert Van Vlasselaer die nipt naast kopte. Hamouch bleef de goede leider om de snelle aanvallen vorm te geven.

Maar in de zevende minuut miste Theuns van Horendonk een reuzenkans toen hij alleen voor doel verscheen en ver over besloot. Sporting speelde toch het beste voetbal en Nouredinne Hamouch kon een kans ook niet afwerken. Voor het publiek was het toch aangenaam voetbal. Er hing zeker een doelpunt in de lucht voor Burcht. Toen dat in de dertiende minuut viel, was dat oververdiend. Een voorzet van Gert Van Vlasselaer werd door Curt Vercauteren afgewerkt. Twee minuten later was er weer een kans voor Hamouch.

Burcht bleef heer en meester met bijzonder goed voetbal dat werd opgezet vanuit de defensie. Horendonk moest alle hens aan dek roepen en enkel op foutjes van het Sportingmiddenveld konden ze oprukken. In de achttiende minuut kwam Sporting goed weg  toen na een hoekschap doelman Tim Smet bijzonder attent was.
In de 21ste minuut trapte Hamouche een vrijschop in de kleine rechthoek en Najim Aïssa kon binnen tikken: 2-0. Was het tot dan toe een sportieve wedstrijd, toch werd Bayram Bayraktar zwaar aangepakt en moest worden vervangen in de door Geoffrey Drossaert. Net daar voor had Steve Van Schevensteen op rechts een indrukwekkende run opgezet en kon zelf wel afmaken maar hij verkoos een voorzet en die kwam niet terecht daar waar Steve het wou. Hier zat dus echt meer in.

Af en toe kwamen de bezoekers ook wel eens opzetten en kon Nico Duym zelfs op de lijn redding brengen. Toen ook spelmaker Nouredinne Hamouch gekwetst uit een duel kwam en moest vervangen worden door de stevige Gregory Slootmans, verloor Sporting wel zijn smaakmaker op het middenveld. Een snelle uitval van Steve Schevensteen werd door hem zelf afgewerkt maar de bal ging voorlangs buiten net voorbij de verste paal. Horendonk moest alleen maar verdedigen en bij hen bleef het mooie voetbal uit.

een ander Sporting na de rust

In de Tweede helft wilde Sporting Burcht het spel weer naar zich toen trekken maar dat lukte zomaar niet. Een aanvallend Horendonk verplichtte hen aandachtig te zijn.  Enkele snelle uitvallen van Brahim Abdelatti leverden gevaar op en ook Curt V ercauteren probeerde de zaak te forceren. Een derde doelpunt zou de bezoekers inderdaad de nek hebben omgewrongen. Maar zo ver kwam het niet. Het verliep niet zo ordelijk meer bij Sporting en Horendonk kon zich positioneren op de Burchtse helft.
De thuisploeg voelde zich niet meer zo veilig en enkele gevaarlijke ingrepen werden door de scheidsrechter met geel bestraft. (Najim A¨ssa en Gert Van Vlasselaer) Bij fouten horen vrijschoppen en uit zo een exemplaar, getrapt door Mitch Theuns, kon de bal in een kluwen voor doel worden binnen getrapt. (2-1)

In de 60 min haalde Abdelatti er weer een grandioos dribbelnummer bij en bood de kans aan Van Vlasselaer maar die lobde over het doel. Hij herhaalde dat enkele minuten later nog eens maar nu was het Steve Van Schevensteen die zijn kopbal zag naast gaan. Het werd hier toch duidelijk dat de snelle acties van Burcht erg efficiënt waren. Vooral Abdelatti was op rechts gevaarlijk. Zo gaf hij ook nog een kans aan Schevensteen die echter de fase niet aandachtig genoeg volgde om de licht afgeweken bal binnen te kunnen tikken.
Ondertussen was Gregory Slootmans ook gekwetst geraakt en werd vervangen door Stefan Van Hooreweder.  Het publiek kon eveneens genieten van een show toen bezoeker Niels Deckers met veel gehuil en prachtige duiksprong neerging. De scheids liep er in en Horendonk mocht de bal hoog voor doel trappen.

Sporting Burcht begon de fout te maken veel te traag en vaak niet, uit verdediging te komen en zo konden de bezoekers ook sneller weer het aanvallend aspect gaan benutten. Doelman Tim Smet moest al zijn kunnen aanspreken om de gelijkmaker weg te houden. Geluk dat een gedevieerde bal van Nico Naulaerts op de deklat viel. De gelijkmaker hing nu toch in de lucht omdat Sporting zich niet meer uit de defensie kon wegwerken. Ook het middenveld was verloren gegaan. Bij een vrijschop van Dries Arnouts in de 81ste minuut, kon de bal niet al te best worden weggewerkt en ’t was raak: 2-2.

Nadien zorgde Burcht nog wel voor een paar flitsen die duidelijk illustreerden dat ze aanvallend erg gevaarlijk kunnen zijn. Een verre inworp van Curt Vercauteren (een geheim wapen van hem) kwam goed voor doel maar niemand kon er bij om af te werken. In een eindoffensief wilde Sporting nog de forcing voeren met gevaar van op rechts bij Abdelatti maar langs de andere kant werd ook elke aanval van Horendonk nog gevaarlijk . Het bleef 2-2 en daar zullen beide ploegen wel akkoord mee gaan.

Het uitvallen van Hamouch wat ontegensprekelijk dikke pech in de opbouw bij Burcht. De tweede helft speelden ze te weinig aanvallend. Snelheid van uitvoering moet nochtans een dikke troef worden dit seizoen voor deze ploeg. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Sporting Lokeren is na verschillende pogingen eindelijke geselecteerd voor Open Stadionmaar daarvoor het wel een samenwerking met het OCMW voor nodig. Die samenwerking is een sociaal...

SINT-GILLIS-WAAS. Meer dan veertig trainers volgen de opleiding 'initiator voetbal', georganiseerd door voetbalclub KFC Sporting Sint-Gillis-Waas, BLOSO, de sportfederatie en de  Burensportdienst...

BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd vrijdagavond het nieuwe seizoen voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van schepen van sport Kris Herremans . Voorzitter Marc Claes leidde de...

De affiche waar men in Burcht niet naast kan kijken. De opbrengst van de actie gaat naar de vernieuwing van de kleedkamers. De actie eindigt in mei 2009.BURCHT. Het gaat goed bij Sporting Burcht dat...

Willy Bettens en zijn echtgenote tijdens het overzicht van zijn voetbalcarrière.BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd hulde gebracht aan Willy Bettens, een voetbalmonument uit de club en...

Voorzitter Marc Claes sprak tijdens zijn speech over het wel en wee van Sporting Burcht.BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie gehouden voor spelers,...