SPa wil site Altena benutten om dorpsplein op te fleuren

Image
De afgevaardigden van sp.a Kruibeke die aan het vroegere rusthuisgebouw een ludiek actie voerden Uiterst rechts sp.a-voorzitter Leo Trienpont.
KRUIBEKE. De sp.a heeft in het huidige Kruibeekse politieke leven een aandoening gevonden die het wel eens wil aanpakken. De partij stelt dat de huidige coalitie (D.E.N.E.R.T. en CD&V) niet bepaald het meest krachtdadig beleid voert. Er wordt zelfs getwijfeld of hier wel daadwerkelijk over een bestuur kan gesproken worden.

"Net zoals CD&V bij de federale verkiezingen met een mand vol beloften naar de kiezer is getrokken, was dit bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Kruibeke niet anders”, aldus sp.a-voorzitter Leo Trienpont. En hij haalde er een CD&V-slogan bij die wees naar 'Kansen benutten'." De sp.a vroeg zich af welke kansen?
Voorzitter Trienpont antwoordde zelf: "Er zijn er wel, maar blijkbaar maakt deelname aan de macht blind. Wij willen dit demobilisme aanklagen. Wij willen dit totaal gebrek aan initiatief aanklagen. Kansen worden gemist!"

Bij de gemiste kansen wordt deze vermeld om voor het dorpsplein van Kruibeke een sociaal en bruisend project te realiseren. De link is dan gauw gelegd naar de site van het vroegere rusthuis Altena die niet wordt benut zodat het dorpsplein het echte centrum van de fusie kan worden. Het staat nu al lang leeg nadat de bewoners naar Wissekerke zijn verhuisd.  Op het gelijkvloers van Altena zouden zelfs winkels kunnen komen.
Maar er is daar volgens de sp.a ook de kans om een antwoord te bieden op de groeiende vraag van betaalbaar wonen in de gemeente. De kans om geschikte woonvormen te creëren voor de senioren zodat ze langer kunnen functioneren in het sociale leven.

"Wij klagen dus de besluiteloosheid aan van de huidige coalitie en willen als welwillende oppositiepartij een eerste aanzet geven tot een open debat rond dit thema", zei Leo Trienpont nog. Hij hield het niet bij woorden alleen want alle inwoners van Kruibeke worden maandag 8 december om 20u uitgenodigd in het Volkshuis in de Gildestraat voor een inspraakvergadering.

Het thema zal zijn: "Hoe vullen we de ruimte in die zal vrijkomen na de afbraak van het rusthuis in Kruibeke?", en "Hoe maken wij van het kerkplein in Kruibeke een bruisende dorpskern?"
Elke Kruibekenaar die zijn zeg wil doen is er welkom.

Vorige zaterdag werd in het kader van een aanpak van het oude rusthuis reeds een ludieke actie gevoerd. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Onder ruime belangstelling vond in kasteel Altena in Kruibeke de opening plaats van de tweejaarlijkse openluchttentoonstelling van Groep Signaal. In zijn toespraak wees André...

De aanwezigen zijn nog altijd erg gesteld op 'Altena'.KRUIBEKE. In het Volkshuis werd door sp.a een bijzonder zinvolle informatieavond georganiseerd rond de toekomst va de site Altena, het vroegere...