Hofke Van Bazel wint 'Innovatie en Styling Award'

De prestigieuze vakwedtrijd 'De Zilveren Oester Trofee' is niet zomaar een kookwedstrijd. Zowel kookkunst als gastheerschap worden beoordeeld. In de wedstrijd bereiden koks een vier-gangenmenu voor acht personen, met gerechten waarin vis, schaal- en schelpdieren verwerkt zitten. Enkel het dessert is een eigen keuze. De gastheer/-vrouw krijgt de opdracht het gerecht met bijpassende wijnen te presenteren. Bijkomende opdracht is een presentatietafel op te stellen. Het team dat over beide onderdelen het beste presteert, wint de Zilveren Oester.
Het team van tweesterrenrestaurant Parkheuvel uit Rotterdam won de Zilveren Oester Trofee. Het 'Hofke van Bazel' uit Bazel kreeg de Innovatie en Styling Award. Chef-cuisinier Kris De Roy en Maître d’hotel Mario Meeuwesen ontvingen met trots deze trofee. Het duo zette de beste prestatie neer zowel wat betreft het innoverende karakter als de stijlvolle presentatie.
"De Nederlandse gastronomie en gastheerschap heeft de laatste jaren een enorme evolutie gekend. Tal van Nederlandse sterrenchefs behoren op Europees niveau tot de beste en deze trend zet zich steeds maar verder. We zijn enorm vereerd dat we als finalist gekozen werden naast zulke befaamde Nederlandse sterrenrestaurants. Het is dus voor ons een bijzondere eer dat we juist in Nederland deze 'Innovatie en Styling Award' in ontvangst hebben mogen nemen! Op de wedstrijd hebben we eigenlijk gedaan wat we elke dag op het thuisfront brengen: heel gedreven, passioneel koken en de gasten verwennen zodat ze zalig kunnen genieten van hun restaurantbezoek!", aldus een trotse Kris De Roy.

Wie zelf wil proeven van de bekroonde keuken, kan terecht aan het Koningin Astridplein 11 in Bazel. (mb)