Hofke Van Bazel wint 'Innovatie en Styling Award'

Image
Het Hofke van Bazel was één van de twee Belgische finalisten van de presigieuze kookwedstrijd 'De Zilveren Oester Trofee'.
BAZEL. Het Bazelse restaurant Hofke Van Bazel heeft in de Nederlandse kookwedstrijd 'De Zilveren Oester Trofee' de 'Innovatie en Styling Award'. Het Bazelse restaurant was samen met het Oud-Turnhoutse restaurant 'Vin Perdu' de enige Belgische finalist.

De prestigieuze vakwedtrijd 'De Zilveren Oester Trofee' is niet zomaar een kookwedstrijd. Zowel kookkunst als gastheerschap worden beoordeeld. In de wedstrijd bereiden koks een vier-gangenmenu voor acht personen, met gerechten waarin vis, schaal- en schelpdieren verwerkt zitten. Enkel het dessert is een eigen keuze. De gastheer/-vrouw krijgt de opdracht het gerecht met bijpassende wijnen te presenteren. Bijkomende opdracht is een presentatietafel op te stellen. Het team dat over beide onderdelen het beste presteert, wint de Zilveren Oester.

Het team van tweesterrenrestaurant Parkheuvel uit Rotterdam won de Zilveren Oester Trofee. Het 'Hofke van Bazel' uit Bazel kreeg de Innovatie en Styling Award. Chef-cuisinier Kris De Roy en Maître d’hotel Mario Meeuwesen ontvingen met trots deze trofee. Het duo zette de beste prestatie neer zowel wat betreft het innoverende karakter als de stijlvolle presentatie.

"De Nederlandse gastronomie en gastheerschap heeft de laatste jaren een enorme evolutie gekend. Tal van Nederlandse sterrenchefs behoren op Europees niveau tot de beste en deze trend zet zich steeds maar verder. We zijn enorm vereerd dat we  als finalist gekozen werden naast zulke befaamde Nederlandse sterrenrestaurants. Het is dus voor ons een bijzondere eer dat we juist in Nederland deze 'Innovatie en Styling Award' in ontvangst hebben mogen nemen! Op de wedstrijd hebben we eigenlijk gedaan wat we elke dag op het thuisfront brengen: heel gedreven, passioneel koken en de gasten verwennen zodat ze zalig kunnen genieten van hun restaurantbezoek!", aldus een trotse Kris De Roy.

Image
Chef-cuisinier Kris De Roy en Maître d’hotel Mario Meeuwesen van het Hofke van Bazel ontvingen in het Nederlanse Goes de 'Innovatie en Styling Award'.

Wie zelf wil proeven van de bekroonde keuken, kan terecht aan het Koningin Astridplein 11 in Bazel. (mb)

 

 

 

Lees ook:

Anke Van Camp chef de partie in ’t Hofke van Bazel, geselecteerd voor de ‘Beste Viskok 2008’.WAASLAND/VLAANDEREN. VLAM  of het  Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw is...