Gekke Haan is strafste café

Image
De Gekke Haan in Kallo heeft het strafste caféconcept in Vlaanderen. (foto: De Gekke Haan)
KALLO. Het verdict in de strijd om de titel 'Strafste café van Vlaanderen' is gevallen. De hele maand maart trokken Saartje Vandendriessche en Robin Vissenaekens voor het één-programma 'Vlaanderen Vakantieland' Vlaanderen rond, op zoek naar straffe cafés. Ruim 20.000 kijkers gaven hun stem aan wat zij het strafste concept, strafste cafébaas of strafste locatie vonden. Theatercafé 'De Gekke Haan' won in de categorie 'strafste concept', ’t Veerhuis in Berlare bleek de strafste locatie te zijn.

Een bezoek aan De Gekke Haan is een aparte ervaring en dat vonden ook de één-kijkers. Het theatercafé in Kallo ademt de sfeer van de wereldberoemde Moulin Rouge: rood, goud en zwart domineren in het interieur. Bovendien hebben uitbaters Jurgen De Kerf en Carmen Anna Sels met  een eigen theaterzaal hun droom waargemaakt, waar onlangs nog een voorstelling over Ann Christie werd gebracht.
De Gekke Haan werd door de één-kijkers bedacht met 1953 stemmen en liep daarmee ver voor op de nummer twee: ’t Frietkotje in Bredene met 1619 stemmen.

Image
De unieke ligging levert 't Veerke in Berlare een overwinning op in de categorie 'strafste locatie'. (foto: 't Veerke)
Achthonderd kijkers vonden ’t Veerhuis de strafste locatie en dat was net genoeg om te winnen in die categorie. ’t Veerke ligt vlakbij de veerdienst aan de Scheldedijk in Berlare en langs het mooiste fietstraject aan de Schelde. Begin de jaren '70 was het café te zien in de Vlaamse film 'Mira' met Willeke Van Ammelrooy en Jan Decleir.

Beide winnaars worden morgen, zaterdag 4 april, gelauwerd in het één-programma ‘Vlaanderen Vakantieland’ om 18u10. Wie het zaterdag mist, kan zondag 5 april om 17u10 naar de herhaling kijken. (mb)

 

Lees ook:

BURCHT. Van 19 tot 21 december heeft de dansgroep ’t Veerke een heus feestweekend geprogrammeerd om zo op een grootse manier het 30-jarig bestaan te vieren. Het is een dynamische Volkskunstgroep van...

KALLO. Vrijdagavond gaat in De Gekke Haan in Kallo de nieuwe productie 'Een vreemde luis in huis' van TAK-producties in première. Daarin nodigt Martha - die samen met drie mannen een rommelige...

Jurgen De Kerf die van zijn café een straffe Theatercafé heeft gemaakt.KALLO. Theater- en Muziekcafé 'De Gekke Haan' is genomineerd qua concept bij de vijf strafste van Vlaanderen....