Nieuwe handicar overhandigd

BEVEREN. Handicar Beveren beschikt sinds donderdag 9 april 2009 over een tweede voertuig. Met de nieuwe handicar kan beter worden voldaan aan de hoge vraag. Op dertien jaar tijd is het aantal ritten gestegen van 186 per jaar tot 2830 in 2008. Handicar Beveren krijgt maandelijks ongeveer 236 ritaanvragen of gemiddeld 8 ritten per dag, met uitschieters tot 14.

Door de grote vraag besliste het gemeentebestuur de oude handicar, vooral bedoeld als reservevoertuig, te vervangen door een nieuw voertuig. De nieuwe handicar is voorzien van een rolstoellift, aangepaste zitplaatsen, airconditioning, extra verwarming, gps-navigatiesysteem, een degelijke audio-installatie, een handenvrije carkit, ...

Image
Enkele vrijwilligers van de handicar bij de nieuwe handicar.

Ruim 22 toegewijde vrijwilligers van het Rode Kruis verzorgen de handicardienst. Zij worden door het Rode Kruis opgeleid en bijgeschoold. Zij namen donderdag fier de sleutels in ontvangst van hun nieuwe voertuig. Omdat beide voertuigen fulltime inzetbaar moeten zijn, kan de Handicar nog bijkomende chauffeurs gebruiken. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Willy Van Waesberge op het telefoonnummer 03 775 00 83.

Door de handicar worden minder mobiele mensen toch wat meer mobiel en kunnen zij opnieuw deelnemen aan het sociaal en cultureel leven zonder afhankelijk te zijn van familie of vrienden. Een rit met de handicar kost €0.25 per kilometer + €3.30 startgeld. Voor verenigingen voor mindervaliden geldt een speciaal tarief van €0.10 per kilometer per persoon + €3.30 startgeld. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Rolstoelgebruikers of andere minder mobiele mensen hebben in Sint-Niklaas moeilijkheden om aan betaalbaar vervoer te geraken. Een nieuw project van het Thuiszorgplatform moet daar...

BEVEREN. Handicar Beveren zoekt vrijwillige chauffeurs die 1 à 2 dagen per maand willen vrijmaken om minder-mobiele mensen te vervoeren in één van de twee aangepaste voertuigen.

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas gaat haar handicar vervangen. De huidige is tien jaar oud en heeft meer dan 246.160 kilometer op de teller.

SINT-GILLIS-WAAS.  Op 1 september treedt het nieuwe gebruiksreglement van de handicar in werking. De grootste verandering is wellicht dat het gebruik vanaf dan niet meer gratis is.

BEVEREN. De gemeente gaat weer een nieuwe handicar kopen. Ook vorig jaar kwam een nieuwe wagen in dienst nadat de car was beschadigd bij een ongeval. Nu wordt de gekende oude handicar van het type...

BEVEREN. Op 12 december werd de nieuwe Handicar plechtig overhandigd aan de vrijwillige chauffeurs van het rode Kruis, afdeling Beveren. Het nieuwe voertuig is voorzien van alle comfort: zoals een...