Eerste Kleine 3 Draken Mahjong tornooi

TEMSE. Dit weekend organiseert de nieuwe Mahjongvereniging Kleine 3 draken haar eerste Mahjong-tornooi in JOC De Nartist. Het tornooi is meteen erkend door de European Mahjong Association. Daardoor tellen de resultatn mee voor de Europese rangschikking van alle deelnemers. De Kleine 3 draken is trouwens de enige Belgische Mahjongvereniging. In Nederland is het spel zo populair dat er al een nationale bond is opgericht. Het verklaart ook het grote aantal Nederlandse spelers op het Temsese tornooi. We telden maar enkele Belgische spelers op de deelnemerslijst.

Dit Mahjong tornooi heeft niets te maken met het gelijknamige computerspel maar is een variant op een klassiek Chinees strategiespel waarbij heel wat inzicht, tactiek en een portie geluk nodig zijn.

Het Europese Tornooi wordt op zaterdag gespeld. Zondag, 10 mei, spelen de Belgische deelnemers voor het Belgisch kampioenschap in JOC De Nartist,  Clemens De Landtsheer Laan 26a te Temse.

Wie meer wil weten over het spel of het zelf wil leren spelen, kan terecht op de website kleine3draken.net. (mb)

 

 

Lees ook:

Temsenaar Peter Van Damme werd de eerste Belgisch Kampioen Mahjong.TEMSE. Mahjong Vereniging Kleine 3 Draken organiseerde het voorbije weekend haar eerste Internationaal Mahjongtornooi, de Belgian...

TEMSE. Vereniging 'Kleine Drie Draken' organiseerde op zaterdag 12 maart voor de derde keer de Belgian Open, een tornooi Mahjong. Dat spel wordt ook wel eens het 'spel van de 4 winden' of  het 'spel...